Målvakten Selma Luggin till Djurgården
Publicerad: 2022-05-31
Officiellt
Djurgården välkomnar med stor glädje Selma Luggin till Hovet och till föreningen. Den 19-åriga österrikiskan kompletterar damlagets målvaktssida och ansluter till Stockholm på ett kontrakt skrivet till 2023.

– Vi har scoutat Selma väl och ser att hon kommer att ge Ida den konkurrens som krävs för att båda ska utvecklas som målvakter, men även den konkurrens som krävs för att laget ska hålla en hög nivå, kommenterar Djurgårdens sportchef Johan Schillgard.

Selma Luggin, 19 år, är klar för spel i Djurgården över kommande säsong. Österrikiskan ansluter närmast från Sabres Wien, som även är hennes moderklubb. Utöver spel i barndomsstaden Wien har Selma gjort två säsonger för Okanagan Hockeys Academy samt U18.

Debuten i Wiens damlag skedde säsongen 2019/2020 och sedan dess har Selma Luggin noterat 37 matcher i liga samt elva i slutspel, med en genomgående stark räddningsprocent. Målvaktstalangen har dessutom fått chansen på landslagsnivå och kommer från en vår innehållandes VM med Österrike. I Djurgården kommer Luggin att bilda målvaktspar med Ida Boman och nyförvärvet är sedan tidigare ett bekant namn inom DIF-truppen.

– Vi fick tips om Selma från Tatum, som spelade med henne i EHV Sabres Wien. Under våren har Selma spelat VM med sitt Österrike, vilket gjorde att vi behövde invänta ett klartecken innan hon tackade ja till oss, berättar Schillgard.

Djurgården Hockey
Huvudpartners