Tung förlust i förlängningen
Publicerad: 2018-10-06
Nyhet
Det blev ett svidande nederlag mot luleå under övertid när vi hade chanser att avgöra på de 60 som spelades innan. – Det är under den tredje perioden som vi spelar mer desperat och bra och skapar tillräckligt med chanser att avgöra matchen, säger Robert Ohlsson.

Det brukar bli målsnålt när luleå är på besök och så även denna gång. Vi hade trycket och skapade chanser i inledningen av matchen men Luleås målvakt Lassinanti stoppade allt. Luleå gjorde det svårt för oss med ett defensivt bra spel och höll oss utanför den riktigt farliga zonen framför mål. 0-0 slutade perioden och skotten var 10-10.
– Jag är inte nöjd med första perioden. Vi spelar inte som vi ska och skapar inte de lägen vi vill, säger huvudtränaren Robert Ohlsson.
Andra perioden börjar med att vi drar på oss en utvisning tidigt - en utvisning som Luleå utnyttjar via en styrning framför Jensen i kassen. Det målet präglade matchen och Luleå fick den lite dit de ville. Vår väg in i matchen målmässigt via powerplay fungerade inte riktigt trots tre tillfällen. Det var ett desperatare Djurgården som avslutade perioden och det tog vi med oss in i sista.
Jakten
Efter en trevande inledning där Luleå hade grepp om oss fick vi med oss en ny utvisning och nu skulle också kvitteringen komma. Linus Hultström laddade från blålinjen och bombarderade in 1-1. Passen slogs av Dick och det var startskottet till det riktiga bombardemanget för nu var det bara ett lag på isen. Djurgården mot Lassinanti och vi skapade lägen nog att avgöra matchen men pucken ville inte in ikväll.
Förlängning
Förlängningen såg länge ut som tredje perioden men ett pucktapp på offensiv blå gav Luleå ett friläge som de tog vara på.
Nu laddar vi om och tar fart mot internationellt motstånd när CHL och Tappara är på tisdag.