• Huvudsponsorer

Lyckad camp avslutade förra året

4 januari 2018 10:57
Dam

I helgen hölls den andra tjejcampen till följd av samarbetet mellan Djurgården IF och Haninge Anchors.


Denna gång deltog 35 tjejer från olika lag i Stockholm som alla var inbjudna till Hovet för föreläsning, fys och is, som avslutades med matchen på Globen mellan Djurgården-Malmö. Med på plats denna dag var några ledare från Djurgårdens damlag samt spelare.

Roger Öhman, huvudtränare i Djurgården var en av de ledare som deltog och var positivt överraskad.
– Tyckte det var väldigt skog att så många tjejer var närvarande på campen trots jul och nyår. Jag hoppas att tjejerna lärde sig några nya saker denna dag och kanske lärde känna några nya kompisar.

Dagen inleddes med föreläsning av sportchefen Nils Ekman om b.la kost för att fortsätta med landhockey innan spelare höll i fysen. Campen avslutades med hårt ispass där Roger Öhman, Nils Ekman och tekniktränaren Petri Aho höll högt tempo.

Julia Johansson som spelar i Djurgården till vardags var med och höll i fysen tillsammans med lagkamraterna Julia Östlund och Lovisa Berndtsson.
– Det var kul att se hur alla tjejer som var där bara körde på och hade roligt trots att Öhman körde hårt med dem.

– Jag tycker att det är grymt av Djurgården att ordna de här camperna, det visar på att man som förening tänker långsiktigt och vill utveckla damhockeyn.

"Ska kunna förverkliga sina drömmar"

Vice VD K-G Stoppel var även han på plats och kollade, och poängterar att vikten av det här camperna.
– Kul att se så många ambitiösa tjejer på plats. Detta är en viktig del i vår långsiktiga strategi på damsidan och camperna kommer bli fler. Vi vill inte bara vara Sveriges bästa damlag utan vi vill även bidra till att fler tjejer börjar spela ishockey och att vi skapar stimulans och kunskap hos dom tjejer som håller på.

– Det är viktigt för att dom ska kunna förverkliga sina drömmar och sätta mål för att bli framgångsrika ishockeyspelare.