Hanna Olsson: "Spelar ingen roll vem som gör mål"
Publicerad: 2017-10-23
Dam
Hanna Olsson som var profilen i gårdagens tv-sända match slutade upp med att inte göra några mål, men chanserna var många till antalet.

Djurgården har spelat 16 matcher varav man vunnit hälften av dessa. Tre av dessa vinster tog man i det senast spelade matcherna.
– Jag tycker det känns som om vi börjar få upp självförtroendet inom laget, vi tror på varandra och spelar som ett lag. Vi har haft en tuff start på säsongen men jag tror i det långa loppet så kommer vi ut starkare tillsammans efter den tuffa starten.

Som förstakedja har tränarna de senaste matcherna matchat Hanna Olsson med norska Andrea Dalen och danska Josefine Jakobsen, och det har gått bra mellan trion.
– Dalen och Jakobsen är två väldigt skickliga spelare, jag tycker vi börjar hitta kemi nu och vi tänker ganska lika på isen, det är roligt att spela med dom och vi spelar som bäst när vi flyttar pucken snabbt.

Du har haft ganska många målchanser, inte minst i helgen - varför klaffar det inte riktigt?
– Det går upp och ner under en säsong och just nu har jag väl lite stolpe ut. Jag försöker att tänka positivt, fortsätta att åka skridskor och så länge laget vinner så spelar det ingen roll vem som gör mål.

Hur tycker du att ni presterade som lag i helgen?
– Vi har börjat hitta spelet bättre samt fått självförtroende i laget, det är oerhört viktigt, men jag tror att det självförtroendet grundar sig i att alla jobbar hårt både på träning och match. Vi är fortfarande ödmjuka och vet om att vi fortfarande har en del att jobba på och utveckla såsom snabbare passningsspel och trafik mot mål.

Efter gårdagens match hörde vi Roger Öhman berätta hur han tyckte spelarna presterade bra i 60 minuter och Olsson tycker märks med anledning av att skadade spelare kommit tillbaka.
– Vi är ett vältränat lag som vill åka mycket skridskor. Nu har vi också fått tillbaka många spelare från skador vilket gör att vi kan matcha laget på ett annat sätt. Sedan visste vi om att HV71 ville ha revansch från förra säsongens finalserie, det gör också att man vill vinna extra mycket.

Angelica Lindeberg