• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Söndag Sön 6 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Måndag Mån 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Söndag Sön 11 Oktober Okt
Onsdag Ons 14 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Fredag Fre 16 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt

Miljonstöd till Djurgårdens uppsökande idrott

30 juni 2020 14:45
Nyhet

Stockholm Stad satsar 1,5 miljoner kronor på den uppsökande idrott vi bedriver tillsammans med Djurgården Hockey.
– Vi lovar att förvalta förtroendet väl, säger Filip Lundberg Verendel, hållbarhetsanvarig i Djurgården Fotboll.


Djurgårdens IF med sin djupa förankring i staden berör massor av människor, varje dag, året om ända sedan 1891. För många, över generationsgränser, är det sociala umgänget, supporterskapet och lagens resultat det absolut viktigaste. Man tar på sig sin favorithalsduk, möter upp familj och vänner och går på match inom det vi kallar upplevelseidrotten.
För många andra, barn och vuxna, är Djurgården föreningen man representerar som spelare, ledare eller förälder i föreningsidrotten. Ytterligare flertalet andra möter kanske Djurgården för första gången på riktigt när föreningen, genom sin uppsökande idrott, kommer ut i skolor och park- och stadsmiljöer och sätter barn i rörelse genom lekfulla aktiviteter.

Komplement
Uppsökande idrott kompletterar traditionell elit- och breddidrott. Vi har sedan en tid tillbaka adderat uppsökande idrott som ett tredje område till den traditionella upplevelse- och föreningsidrotten vilket växer Djurgårdens kapacitet att vara relevanta och möta ännu fler stockholmare i mycket större omfattning. Djurgården Fotboll och Djurgården Hockey har, bara mellan 2018 och 2019, tillsammans besökt 80 skolor och träffat 16 000 flickor och pojkar.

Inkludering och aktivering
Genom vår uppsökande idrott skapar vi möjligheter för så många som möjligt att bli inkluderade och vara fysiskt aktiva samtidigt som vi skapar nya intressanta partnerskap med stad och näringsliv. Allt utifrån en idé om att alla ska vinna på samarbetet. Vi har under 2020 därför, till många stockholmares glädje, kunnat utöka vår satsning på fysisk aktivitet och börjat turnera parker, idrottsplatser och stadsmiljöer med vårt mobila fotboll-och landhockeykoncept.

Idrott, skola och stad i nytt partnerskap
Till vårt mobila idrottskoncept kan läggas att, vi från och med i år, också flyttar in med permanent närvaro på ett stort antal skolor över hela Stockholm. På varje skola arbetar en dedikerad djurgårdsledare på heltid med att skapa en bred variation av gratis idrottsaktiviteter i direkt anslutning till skoldagen. Vi sammanför föreningsliv och skola på ett helt nytt sätt och i en omfattning som inte gjorts tidigare. Vi sänker därmed trösklarna till idrott och tillför över 20 timmar fysisk aktivitet per skola i veckan.