Fredag Fre 19 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Måndag Mån 22 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Söndag Sön 5 December Dec
Idag 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Onsdag Ons 5 Januari Jan
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan

Falk: "Ett kvitto - det önskar jag mest av allt"

15 oktober 2021 20:00
Tränarens ord

En viktig lördag tornar upp sig för Djurgården. Borta mot Timrå sätter laget imorgon punkt för en intensiv spelvecka - och förhoppningsvis även för en lång förlustrad. Nichlas Falk ger sin syn på matchen och berättar vad DIF ägnade fredagens ispass åt.


– Det blev så klart en summering av gårdagen. Vi tog upp varför saker och ting sker och försökte komma framåt rent teoretiskt, berättar den assisterande tränaren.

Nichlas Falk fick under torsdagskvällen se Djurgården på nytt falla hemma på Hovet. Det var lagets fjärde raka nederlag på hemmais, och den totalt sett sjunde förlusten i följd. Med den negativa trenden in till fredagens träning valde tränarteamet att fokusera på övningar med speed, snarare än moment för hjärnan. Målet är att få spelarna att kunna gå mera på känsla och lita på sin förmåga i morgondagens möte med Timrå.

– Timrå är i ungefär samma situation som oss. De famlar lite efter sin identitet och de famlar lite efter formen. Det kommer att bli en jämn match där vi behöver vara snabba och spela oss ur deras forecheck, resonerar "Falken" och fortsätter;

– Det blir ju i stort sett samma sak som jag alltid talar om, men fär oss är det en viktig del. Vi får inte fastna i egen zon, som vi gör gör vissa gånger igår. Ibland på grund av att Luleå checkar fast oss, men alldeles för ofta för att vi är för omständiga och tar för lång tid på oss i besluten. Uppträder vi så kommer motståndarna att hugga fast oss.

Den gårdag som Nichlas Falk refererar till slutade i förlust med 4-6 mot Luleå. En passiv första period straffade Djurgården med tre insläppta mål, men vid underläge 0-3 började laget att spela hockey som Falk uttrycker det.

Mittenakten innehöll fem mål, däribland trippla reduceringar från Stockholms stolthet, och i slutperioden ordnade Marcus Sörensen ordentlig kontakt i slutminuterna. Det till trots blev det alltså förlust, den sjunde i ordningen och återigen med många mål bakåt på resultattavlan. Mer glädjande var annars offensiven, som för andra matchen i följd visade tecken att gå i helt rätt riktning.

– Jo, det gjorde det. Vi har ju gjort fyra mål nu mot både Färjestad och Luleå. Det trots att vi inte fått med oss särskilt många powerplay i matcherna. Så det är bra att vi börjar att hitta rätt där, men samtidigt hänger allting ihop för att vi ska lyckas vinna, förklarar Falk.

– Spelet nerifrån bäddar för vårt offensiva spel, och spelar vi bra i vår offensiv underlättar det för defensiven. Den mixen är inte på plats än. Sen är så klart ändå positivt att känna att vi i alla fall kan göra mål och skapa bra lägen.

Nyförvärvet avstängd: "Nu gäller det för andra att visa upp sig"

En incident från gårdagens match fick sitt efterspel idag, då beslut kom från disciplinnämnden om avstängning på Peter Holland. Centern kommer nu att missa de fyra närmaste matcherna och för forwardsansvarige Nichlas Falk innebär det givetvis arbete.

– Peter har kommit in och varit en bra injektion för oss tycker jag. Nu är det olyckligt med en lång avstängning, samtidigt betyder det att det finns andra som ska kliva fram och försöka hugga åt sig mer istid, konstaterar Falk.

Ja för hur påverkar det här på kort sikt, först och främst om vi ser på laguttagningen till morgondagen?

– Han är vår förstacenter och det påverkar, helt klart. Sen Peter kom har vi för första gången en ordentlig konkurrenssituation på forwardssidan. Vad Peter kan och vad han kommer att betyda har vi redan sett, men nu gäller det därför för andra att visa upp sig. Vi måste få fart på fler spelare och hålla många spelbara.

Imorgon tar sig Djurgården norrut för bortamöte med Timrå, vilket blir Stockholmslagets tredje match den här veckan. Motståndet har också haft en resultatmässigt tung start på säsongen och inför matchen skiljer endast en poäng mellan lagen. Att få till ett trendbrott och vända hem med en vinst är allt som betyder något i Djurgårdstruppen just nu.

– Ja, det skulle vara oerhört skönt. Jag var inne på det i intervjun igår, att bortsett den första perioden igår har vi sen Växjömatchen haft rätt arbetsinsatser och vi har haft rätt krigande. Igår krigar vi på trots ett 0-3-underläge och är ett mål ifrån med några minuter kvar. Det tär på en att lägga ner allt det jobbet, men att inte få med sig resultat, berättar Nichlas Falk och avslutar;

– Så jag skulle verkligen vilja att killarna får ett kvitto på det hårda jobb som de lägger ner. Det önskar jag mest av allt.