Niclas Bergfors förlänger med Djurgården
Publicerad: 2017-08-04
Nyhet
I februari värvade Djurgården forwarden Niclas Bergfors från Linköping där avtalet mellan parterna sträckte sig även över kommande säsong. Nu är det klart att Djurgården och Niclas Bergfors har skrivit ett kontrakt som sträcker sig ytterligare två år framåt efter kommande säsong. Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 19/20.

– Det känns väldigt bra att förlänga med Niclas och att nu ha både honom och ”Ante" Engqvist på långa avtal. Niclas har, sedan han anslöt till oss ifjol, varit en ledande spelare för oss på såväl isen som i omklädningsrummet. Genom sin proffsighet är det väldigt många av våra spelare, inte minst våra yngre, som ser upp till Niclas, lyssnar på det han säger, samt tar rygg på hans uppträdande och tävlingsinstinkt. Sett till sin ålder är Niclas i sina bästa år som hockeyspelare och vi är verkligen glada över att vi får möjligheten att se honom i djurgårdströjan under de närmaste tre åren, säger Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson.

Niclas Bergfors, som gjorde 9 poäng på 13 matcher i djurgårdströjan i fjol, ser fram emot att vara en djurgårdsspelare under en längre tid då han trivs bra i klubben:
– Jag är grymt tacksam att Djurgården ville förlänga två år till eftersom jag trivs väldigt bra här. Det är hemmaplan för mig och socialt kan det inte bli bättre för mig och min familj. Och sedan är det grymt kul att spela inför fansen och i en så anrik förening som Djurgården, säger Niclas Bergfors och tillägger:
– Det är även jättebra killar i laget. Det är många stockholmskillar så man har mycket gemensamt. Vi har en bra stämning i gruppen och ett bra driv, säger Niclas Bergfors.

Söker fortfarande forward

I skrivande stund består Djurgårdens trupp av två målvakter, åtta backar och fjorton forwards. Som bekant söker dock Djurgården fortfarande efter en ersättare till Daniel Brodin, som är långtidsskadad:
– Vi har varit aktiva på marknaden under sommaren. Tyvärr har de spelare som vi varit intresserade av valt spel i andra ligor och även andra lag i SHL. Totalt har det rört sig om fyra spelare som vi har varit intresserade av. Det vi söker är främst en ytterforward, en ersättare till Daniel Brodin, som ska spetsa vårt lag i offensiven, säger Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson.

Djurgården Hockey