Nollade mot Linköping
Publicerad: 2020-08-27
Nyhet
Det blev vår tredje raka förlust på lika många försök på försäsongen när vi blev nollade av Linköping i Linköping med 0-4. Vi kom med en skadedrabbad trupp och matchade tre kedjor som stod upp bra men effektiviteten saknades.

Det var återigen ett ungt Djurgården som åkte till träningsmatch när Linköping stod för motståndet. Vi matchade bara tre kedjor och fick en tung start på matchen där vi släppte in två mål på 8 minuter. Det första i numerärt underläge och det andra ett backavslut som gick igenom trafiken framför Svedberg i kassen.
Vi höll spelet uppe och hade en hög press som gav oss pucken högt upp i banan men vi hade svårt att ta oss in framför motståndarnas mål. Intentionerna i spelet var på plats och intensiteten.

Den stora skillnaden mellan lagen var effektiviteten och spelet vid utvisningar. Vi släppte in även tredje målet i den spelformen i andra perioden samt en straff i början av tredje perioden.
När vi själva fick möjligheten i den spelformen så uteblev utdelningen trots bra med chanser. I tredje perioden hade vi långa sekvenser i offensiv zon med ett bombardemang mot målet utan att få in pucken. Spelet var där men målen kom inte och det är såklart det som måste ändras. Spelmässigt var vi med i hela matchen och resultatet speglar inte matchbilden men det är framför mål som vi inte får det att stämma just nu.

Nästa torsdag börjar Skoda Trophy där vi börjar med att möta Brynäs.