• Huvudsponsorer

Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Tisdag Tis 15 Oktober Okt
Onsdag Ons 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Idag 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Fredag Fre 25 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Onsdag Ons 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Fredag Fre 15 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov

Taktiken i fokus på dagens träning

19 september 2017 13:40
Nyhet

På dagens träning slipades det på flera olika taktiska moment. Centern Andreas Engqvist summerade träningen som: – Bra träning med mycket fart och intensitet.


Det var en aktiv huvudtränare Robert Ohlsson på dagens träning. Med taktiktavlan i högsta hugg samlade han spelarna på Hovets is och gick igenom både uppspel och anfallsspel. Med höjt röstläge lyssnade spelarna intensivt, något som spegalde av sig även på isen. Fokus, fart och en vilja att hela tiden prestera - så skulle man kunna sammanfatta den en och en halvtimme långa träningen.

Centern Andreas Engqvist tog väl hand om nyförvärvet René Bourque. Då en del instruktioner gavs på svenska var Engqvist inte sen att berätta och delge olika taktiska moment för Bourque när de satt i båset mellan övningarna.

– Man försöker hjälpa till. Jag har ju varit i samma situation när jag spelat utomlands. Jag vet ju hur mycket man uppskattar när någon kommer fram och förklarar. Sen är det så klart som så att hockey funkar på alla språk, men det är vissa grejer som man får hjälpa till att översätta, säger Andreas Engqvist.

Efter halva träningen samlade Robert Ohlsson spelarna igen. "Bra jobb, jag tycker ni har gjort en bra träning hittills", berömde han spelarna innan övningarna fortsatte. Det märktes tydligt att varken spelare eller ledare var nöjda med insatsen mot HV71 i lördags och att man vill göra en bättre prestation på torsdag.

Andreas Engqvist, som gjort mål i första hemmamatchen bvåde 08/09 och 09/10, hittade målet flera gånger om på träningen och som vi vet gjorde han även mål i lördags mot HV71 - när han snabbt uppfattade att skott skulle komma från blå och därför tog position framför mål.

– Först gick jag för att få passen, men när den gick till Jeppe (Jesper Pettersson), så försökte jag komma in framför mål i stället. Jag såg att han skulle skjuta på just den sidan så jag försökte styra in den. Skönt att göra mål men synd att det inte hjälpte till seger, säger Engqvist när han får berätta om målet.