Vi är klara för semifinal efter ny seger
Publicerad: 2021-03-03
Dam
Vi är klart för semifinal! Det blev 2–1-seger mot Linköping och vi vinner kvartsfinalserien i två raka matcher. Nu väntar Luleå i semifinal.

Vi gjorde en kanonmatch i första kvartsfinalmötet och vann med 7–3 på bortaplan.
Det betydde två matchbollar i bäst-av-tre-mötet – och vi grejade det redan på första försöket.
På Stora Mossen satte vi gasen i botten direkt och skapade en uppsjö vassa chanser i första perioden, men utan att få pucken i nät.
I upptakten av andra perioden tog förvisso gästerna ledningen, men den höll sig bara i knappt fyra minuter innan vi kvitterade.
Andrea Dalen tog sig in på mål, men fälldes. Då snappade Sarah Bujold upp den lösa pucken och vispade upp den i främre krysset.
I tredje perioden var vi spelförande och gick för segermålet. Till slut kom det.
Allie Munroe slängde i väg ett backskott som letade sig hela vägen in i nät och stort jubel utbröt.
I slutet pressade Linköping på, men vi lyckades freda målet och hålla ut.
– En riktig krigarseger. Det var inte välspelat, men vi jobbade sjukt hårt, säger tränare Rickard Hårdstam.
2–1-segern innebär att vi är klara för semifinal där vi ställs mot seriesegraren Luleå.
Det första mötet spelas på Hovet på söndag med nedsläpp 14:00.