Härlig seger på Hovet inför nästan 7000
Publicerad: 2017-09-30
Matchrapport
Inför 6957 åskådare på Hovet besegrades Skellefteå efter mål av René Bourque, Andreas Engqvist, Gustav Possler och Lukas Vejdemo. 4-2 blev slutresultatet.

Det blev en rivig start på matchen där Djurgården gick ut hårt och vann många puckar högt upp i banan. Ledningsmålet kom efter 2:55 när Adam Reideborn gjorde en räddning och Jesper Pettersson fick tag på pucken. Han uppfattade snabbt att Bourque var fri från mittlinjen och framåt - satte passningen - och vår kanadensare åkte helt fri mot mål. Med ett välplacerat skott satte han 1-0 till Djurgården och Hovetpublikens stora förtjusning.

Skellefteå satte sedan in en press där puckarna ven kring djurgårdsmålet. Framåt för hemmalaget hade Lagesson ett fint skott nära mål efter att Ridderwall gjort ett fint instick från höger.

Efter en dubbelutvisning och sedan en utvisning på Lukas Vejdemo gjorde att DIF hamnade i spel tre mot fyra. Bra jobb av Engqvist, Falk och Lagesson samt Reideborn i målet gjorde Skellefteå mållösa. I spel fem mot fem hade sedan Vejdemo ett jätteläge när han slet sig fri men Joni Ortio i Skellefteåmålet räddade.

16:09 in i perioden kvitterade Skellefteå när Jonathan Pudas passade Mike Kostka som från vänster sköt pucken i mål.

Det skulle bli 2-1 innan perioden tog slut. Drömfemman med Lundh, Engqvist, Bourque, Pettersson och Högström var inne igen när Bourque hittade Engqvist bakom Skelelfteås mål. Lurigt vallade Engqvist in pucken i mål från sin position bakom målet.

• Vi börjar perioden bra och avslutar den bra också. Skönt att gå in i nästa period med ledning och att vi får utdelning av allt hårt slit vi gör, sa Engqvist i periodpausen.

Skellefteå kvitterade

Skellefteå försökte av förklarliga skäl avancera framåt och ta kommandot i den andra perioden. Djurgården å sin sida spelade en smart ishockey och hittade en del i anfallsväg. Bland annat när Engqvist och Lundh kom två mot en med Lundh som avslutare samtidigt som ”Djurgården, Djurgården” skanderades av klack och aktiv sittplats.

2-2 blev till när Djurgården drog på sig en utvisning efter 8:43. Efter några passningar fick Joakim Lindström skottläge och med ett giftigt avslut satte han sitt fjärde mål för säsongen.

Hemmalaget hade därefter power play två gånger om men fortsatt 2-2. Några minuter senare drog Skellefteå på sig ett lagstraff och ytterligare ett tillfälle gavs i spelformen fem mot fyra utan lycka.

• Det finns lägen åt båda hållen. Vi har en del bra lägen där vi kan sätta dit dom. Vi ska fortsätta gnugga, sa Patrik Lundh i periodpausen.

Possler och Vejdemo avgjorde

Djurgården stack framåt så fort tillfälle gavs. En hel del avslut från Stockholmarna men Joni Ortio var stabil i Skellefteås mål.

DIF ville framåt och fick fast Skelelfteå i offensiv zon där man spelade runt och gick på avslut - ofta från blålinjen.

11:45 in i perioden drog Skellefteå på sig ännu en utvisning. Även detta power play blev resultatlöst och spelet återgick därefter till fem mot fem där Marcus Högström skapade sig ett bra läge när han avslutade från fritt läge framför mål.

DIF låg på för ett mål framåt och till slut kom det. Gustav Possler höll sig framme efter att Axel Jonsson-Fjällby drivit mot mål.