Poängdrottningen Hannah Miller till Djurgården

2 augusti 2021 19:00
Officiellt

Det är med stor glädje som vi välkomnar Hannah Miller till Djurgården. Den kanadensiska forwarden ansluter efter tre mycket framgångsrika år i kinesiska KRS Vanke Rays, och avtalet med Stockholms stolthet sträcker sig till 2022.


– Hannah är en powerforward med sinne för poäng och att vara där det händer, det vill säga framför mål. Hon är väldigt stark på pucken, en egenskap som är viktig för att skapa långa anfall, kommenterar Djurgårdens dams sportchef Johan Schillgard.

Hannah Miller, 25 år, har skrivit på för Djurgården på ett kontrakt som löper över kommande säsong. Forwarden är född i Vancouverområdet och har fått sin hockeyskola i hemlandet Kanada. Där blev Hannah kvar till 2018, då hon lämnade en poängmässigt mycket stark tid vid St. Lawrence University bakom sig.

De tre senaste säsongerna har Hannah Miller representerat KRS Vanke Rays. Tiden i Kina har varit präglad av en pålitlig poängproduktion, där Miller under säsongen som gick med 17 mål och 19 assist slutade sexa i den ryska poängligan.

I KRS Vanke Rays var Hannah Miller även lagkamrat med Kiana Wilkinson, en duo som nu tillsammans gör flytten till Stockholm. Wilkinson presenterades av Djurgården föregående vecka och sportchef Johan Schillgard välkomnar sina nyförvärv.

– Vi ser med stor tillförsikt på Kiana och Hannah och deras resa i Djurgårdsfamiljen. Båda anländer i mitten av augusti, och vi välkomnar dem till Djurgården och till SDHL!