Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Onsdag Ons 5 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Fredag Fre 21 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Söndag Sön 23 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Tisdag Tis 1 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Måndag Mån 7 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb

Michelle Weis till Djurgården på lån

8 december 2021 10:00
Officiellt

Med ett tilltagande skadeläge för damlaget har Djurgården tillsammans med Malmö Redhawks kommit överens om ett lån av Michelle Weis. Den danska centern ansluter på ett månadslångt lån, och bär med sig meriter från bland annat landslag.


– Vi är i ett stort behov av spelare, då skador gjort det oerhört svårt för truppen att göra sig själva rättvisa. I Michelle får vi en forward som har erfarenhet från danska landslaget och som nyligen kvalificerat sig till OS. Michelle kommer att bredda vår trupp och även ge ny energi i laget som behövs efter en tuff höst, kommenterar Djurgården dams sportchef Johan Schillgard.

Redan innan säsongen startade stod det klart att Alexis Mauermann dragit på sig en större skada. Nya abräck har under hösten fortsatt att gäcka Djurgårdens damlag, som under en period i november äntligen kunde ställa upp med så gott som fullt lag. Den senaste tiden har dock såväl Julia Östlund som lagkapten Josefine Holmgren drabbats av skador som kommer att hålla duon borta en längre tid.

– Laget har under hela hösten dragits med skador som påverkat prestationen och balansen i gruppen. Vi kan inte kräva att våra unga spelare ska driva laget och vi kan inte begära att våra äldre spelare ska både bära laget samtidigt som man ska orka prestera själva. För att få en balans och inte slita på spelarna kommer detta lån välbehövligt, förklarar Schillgard.

Schillgard: "Vår vision med spelare från Stockholm och Sverige fortsätter"

Med en ung, utvecklingsbar och i grunden tunn trupp står nu alltså Djurgården i ett läge där en f´örstärkning är nödvändig. Därför har klubben tillsammans med Malml Redhawks nått en överenskommelse om ett månadslångt lån av Michelle Weis, som ansluter till Stockholms stolthet och väntas vara spelklar inom kort.

Den 23-åriga danskan har breda meriter och har bland mycket annat gjort en sejour i SDHL hos Luleå. I Malmö har det under säsongen blivit elva poäng på sju matcher för Weis, som spenderat de fyra senaste åren på nordamerikansk mark med Universitetshockey. Att ta in en utländsk spelare till truppen motiverar Johan Schillgard så här;

– Vår vision med spelare från Stockholm och Sverige fortsätter, här viker jag mig inte en tum. Samtidigt vill vi ta ett stort ansvar för svensk damhockey. Att bygga ett lag på importer är inte en väg som kommer hålla över tid och något som för svensk damhockey framåt. Samtidigt har vi ett hockeygymnasium med unga spelare som knackar på dörren vilket är viktigt för vår framtid, resonerar sportchefen som sett hur det unga Djurgårdslaget tagit stora kliv framåt på kort tid.

– Hösten har trots alla våra skador varit positiv, lagets utvecklingskurva går sakta framåt och uppåt. Det är enormt intressant att se hur samtliga i laget jobbar hårt varje dag, såväl på match som träning. Ingen har vikit ner sig trots att det varit fysiskt jobbigt med kort om folk och många skador. Trots allt finns det inget roligare än att spela match och ligga på maxgränsen hela tiden.

Avslutningsvis vill Djurgården tacka Malmö Redhawks för möjligheten att låna Michelle under en period då vi är i stort behov av spelare.