Försvararen Alexander Ytterell till Djurgården

17 augusti 2022 19:30
Officiellt

Djurgården välkomnar med stor glädje Alexander Ytterell till föreningen. Den 31-årige försvararen, som i våras var med om att spela HV71 upp till SHL, ansluter till huvudstaden på ett kontrakt över kommande säsong.


– Vi är jätteglada över att ha gått i mål med Alexander, som har funnits med på vår radar över en längre tid. Han blir en viktig pusselbit i det fortsatta lagbygget, kommenterar Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

Alexander Ytterell, 31 år, har skrivit på för spel i Djurgården över kommande säsong. Avtalet sträcker sig till 2023 och försvararen gör därmed flytten från HV71. Där var Ytterell den gångna säsongen med om att spela upp Jönköpingslaget till SHL från HockeyAllsvenskan.

Vetlandafostrade Ytterell har breda meriter från respektive liga, med 22 poäng på 104 matcher i SHL och 87 poäng på 169 matcher i HockeyAllsvenskan. Utöver det har Alexander även gjort en och en halv säsong i den finska ligan, samt tidigare i karriären två i det danska ligasystemet. 31-åringen har varit delaktig i dubbla uppflyttningar till SHL, dels med HV71 och även med Leksand.

– Vi får in en spelskicklig back, som är righfattad och som har stor erfarenhet av både SHL och HockeyAllsvenskan. Framförallt har Alexander skaffat sig en erfarenhet av att gå upp till SHL, en resa som han gjorde med HV förra säsongen och med Leksand 2016. Det känns som en väldigt bra merit, förklarar Stoppel.

Redan imorgon, torsdag, ansluter Alexander Ytterell till herrtruppen. Nyförvärvet kommer att resa med laget till Gotland för helgens försäsongsturnering och är själv väldigt exalterad över övergången.

– Det här känns extremt roligt! Jag ser fram emot säsongen och att träffa alla i Djurgården, säger Alexander Ytterell och utvecklar;

– Laget ser otroligt spännande ut, en blandning av ungt och äldre. Det ska bli kul att få träffa alla i laget och att lära känna grabbarna. Jag är grymt taggad på vad som komma skall.