Djurgården värvar från Nordamerika
Publicerad: 2017-05-02
Nyförvärv
23-årige backen Tom Nilsson från Vancouver Canucks farmarlag Utica har skrivit på för Djurgården. Kontraktet sträcker sig över 2 + 1 säsong.

Tom Nilsson spelade den gångna säsongen i AHL-laget Utica Comets efter att ha vunnit SM-guld med Frölunda i fjol. Dessförinnan spelade han också i AHL men då i Toronto Marlies. Nu är den 184 cm långe backen klar för Djurgården.

– Tom är en storvuxen, ambitiös defensiv rightfattad back som vi ser som en ersättare till Ville Varakas. Han spelar som en äkta järnkamin då han gillar att tävla och tackla. Tom är säker i sitt passningsspel, duktig i positionsspelet och duktig på att stänga ner motståndarnas bästa forwards, säger Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson.

Tom Nilsson ser fram emot att återvända till Sverige och få lite mer kontinuitet i sin hockeytillvaro.

– Det känns jättebra att äntligen komma hem till Stockholm. Jag har inte bott hemma på nio år så det känns bra. Jag flyttade till Mora i ung ålder och gick hockeygymnasiet där, blev kvar i fyra år innan jag gick till Frölunda, säger Tom Nilsson, som sedan gjort två turer till AHL och spelat för både Torontos och Vancouvers organisationer.

– Det har varit lite fram och tillbaka de senaste åren men nu vill jag ha lite kontinuitet, säger Tom Nilsson som bortsett från säsongerna i Nordamerika spelat i Tre Kronor sedan 12/13.

{!B}

Djurgården Hockey