Matchdag: Djurgården – Almtuna

25 november 2022 08:00
#DIFAIS

Ikväll inleder vi en härlig vecka med den första av tre hemmamatcher inom loppet av åtta dagar. Djurgår’n går för revansch mot Almtuna, en match som ramas in av en ceremoni för Jacob Josefson. Upplev hyllningen på plats och sjung fram våra spelare från Hovets läktare.


Djurgården – Almtuna, 19:00 Hovet

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på C More.

Truppen

Djurgården väntas mönstra en liknande matchtrupp som senast. Alexander Ytterell går skadad för en tid framåt, samtidigt som även Johan Alm och Linus Klasen stått över de senaste matcherna.

Formen

Djurgården: 3-2 e.str., 2-3 e.förl., 5-6 e.förl., 4-2, 4-0
Almtuna: 1-2, 3-2 e.förl., 3-1, 0-3, 1-4

Tränarkollen

Efter två knappa förluster mot Almtuna, den första efter straffar och förra fredagen via förlängning, håller Joakim Fagervall med om att Djurgården har revansch att utkräva;

– Ja, det tycker jag. Som vi talade om tidigare i veckan tycker vi att matchen mot dem förra veckan ändå var helt okej. Vi har vår bästa offensiva zontid för säsongen, men missar för många chanser.

– Idag blir det viktigt för oss att inte enbart fokusera på revansch på Almtuna, utan främst på att göra det som vi behöver göra i spelväg. Vi ligger helt i linje med vårt arbete och vår plan just nu. Vi känner oss trygga på det viset med var vi befinner oss.

Huvudtränaren ger sina tankar kring tisdagens seger borta mot Kristianstad, där Djurgården återigen tappade en ledning men lade beslag på bonuspoängen;

– För det första tar vi för många utvisningar, och det är odisciplinerat av oss. Sen själva utvisningen på Wiktor, den som gör att de kommer in i matchen, är helt horribel. Men generellt ger vi för många möjligheter till våra motståndare att spela powerplay. Som matchen senast är stensäker när den står 2-0, sen kommer dem in via sina powerplay. Det var däremot grymt skönt att vinna så klart.

Motståndet

– Almtuna är ett klassiskt HockeyAllsvenskt lag med 19 raka säsonger i ligan bakom sig. Hemstaden är Uppsala, vilket kommer att innebära två mycket korta avstånd för både spelare och supportrar under säsongens gång.

– Almtuna slutade på tolfte plats i HockeyAllsvenskan förra säsongen, en placering ovanför kvalstrecket och under slutspelsstrecket.

– I spelartruppen finns trion Hampus Harlestam, Georgs Golovkovs och Viktor Hertzberg som slutade topp tre i den interna poängligan förra säsongen. På backsidan hittar man även Jakob Ragnarsson, som är son till vår assisterande tränare Marcus Ragnarsson.