• Huvudsponsorer

Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Onsdag Ons 19 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Onsdag Ons 4 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar

Possler: ”Orkar åka skridskor”

14 januari 2017 19:20
Intervju

Efter att ha missat mer än halva säsongen har Gustav Possler gjort comeback. Jimmie Ölvestad i hasorna på träningarna har hjälpt honom hitta skridskoformen.


Comebacken kom mot Brynäs på hemmaplan på torsdagen. Sedan följde bortamatchen mot samma motstånd på lördagen. Fler pass med laget stod egentligen på schemat innan comebacken skulle bli ett faktum. Men när sjukdomar drabbade forwardssidan var Possler redo.

  • Det var väl fifty fifty att jag skulle spela i torsdags. Men sen blev det mycket sjukdomar på morgonen så då var det bara att spela. Jag vill spela och nu när jag hade tränat så var jag även inställd på att spela. Det är klart att det var ovant men det är bara kul att vara tillbaka.

Nu väntar några dagars uppehåll till nästa match. Även fast han ser fram emot varje match efter flera månaders frånvaro lyfter Gustav Possler fram vikten av ordentlig träning.

– Självklart hade jag velat träna mer innan comebacken. Men nu var det som det var. Det är bara kul att vara tillbaka och jag har tid att träna nästa vecka. Det är ganska länge mellan matcherna så det kommer bara bli bättre hoppas jag.

Sedan kryckorna slängdes har Possler cyklat och sedermera gått på is innan övriga spelare kört lagträningen. Tillsammans med fystränaren Jimmie Ölvestad har det blivit många varv på Hovets is. Tråkigt i längden skulle man kunna tro men Possler vänder på resonemanget.

– Jag kom direkt från cykeln så det var nästan roligt. När det började bli jättetråkigt fick jag börja köra med laget. Det är väl så, man går upp nivåer hela tiden så det är skönt att man kommer någonstans även fast man är skadad.

Efter bara två spelade matcher råder inga tvivel om att mer krävs innan toppformen infinner sig.

– Klart det saknas grejer. Jag vara ett hot och göra mer med pucken men det kommer. Nu har jag varit borta ett tag så det kanske inte blir bättre på fyra dagars träning. Jag tar det som det kommer och det får ta sin tid. Men på de här matcherna tycker jag själv att jag orkar åka skridskor. Jag är överraskad över att jag orkar och kan hålla tempot hela tiden. Skridskopassen med Ölvestad har hjälpt mycket. Han vet vad som krävs.

I dagens seger mot Brynäs är det hela lagets skridskoåkning som leder fram till segern tycker Djurgårdens nummer 80.

– Vi vinner på att vi åker mer skridskor. Vi spelar tuffare och disciplinerat. De har väl bara ett power play hela matchen. Just i dag orkade vi mer och åkte mer skridskor. Vi släpper inte heller in dem lika mycket i sista. Vi hade två bra perioder i förra matchen men blev passiva i sista. Nu vet jag inte hur det såg ut och vi var ganska mycket i egen zon, men det kändes som att vi hade bättre koll på dem. De fick färre öppna lägen och sköt mer utifrån. Det är klart att de hade några bra lägen men då klev Adam upp och gjorde en fantastisk match.