• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 2 Maj Maj
Fredag Fre 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Onsdag Ons 21 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Fredag Fre 6 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Söndag Sön 15 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt

Possler: ”Orkar åka skridskor”

14 januari 2017 19:20
Intervju

Efter att ha missat mer än halva säsongen har Gustav Possler gjort comeback. Jimmie Ölvestad i hasorna på träningarna har hjälpt honom hitta skridskoformen.


Comebacken kom mot Brynäs på hemmaplan på torsdagen. Sedan följde bortamatchen mot samma motstånd på lördagen. Fler pass med laget stod egentligen på schemat innan comebacken skulle bli ett faktum. Men när sjukdomar drabbade forwardssidan var Possler redo.

  • Det var väl fifty fifty att jag skulle spela i torsdags. Men sen blev det mycket sjukdomar på morgonen så då var det bara att spela. Jag vill spela och nu när jag hade tränat så var jag även inställd på att spela. Det är klart att det var ovant men det är bara kul att vara tillbaka.

Nu väntar några dagars uppehåll till nästa match. Även fast han ser fram emot varje match efter flera månaders frånvaro lyfter Gustav Possler fram vikten av ordentlig träning.

– Självklart hade jag velat träna mer innan comebacken. Men nu var det som det var. Det är bara kul att vara tillbaka och jag har tid att träna nästa vecka. Det är ganska länge mellan matcherna så det kommer bara bli bättre hoppas jag.

Sedan kryckorna slängdes har Possler cyklat och sedermera gått på is innan övriga spelare kört lagträningen. Tillsammans med fystränaren Jimmie Ölvestad har det blivit många varv på Hovets is. Tråkigt i längden skulle man kunna tro men Possler vänder på resonemanget.

– Jag kom direkt från cykeln så det var nästan roligt. När det började bli jättetråkigt fick jag börja köra med laget. Det är väl så, man går upp nivåer hela tiden så det är skönt att man kommer någonstans även fast man är skadad.

Efter bara två spelade matcher råder inga tvivel om att mer krävs innan toppformen infinner sig.

– Klart det saknas grejer. Jag vara ett hot och göra mer med pucken men det kommer. Nu har jag varit borta ett tag så det kanske inte blir bättre på fyra dagars träning. Jag tar det som det kommer och det får ta sin tid. Men på de här matcherna tycker jag själv att jag orkar åka skridskor. Jag är överraskad över att jag orkar och kan hålla tempot hela tiden. Skridskopassen med Ölvestad har hjälpt mycket. Han vet vad som krävs.

I dagens seger mot Brynäs är det hela lagets skridskoåkning som leder fram till segern tycker Djurgårdens nummer 80.

– Vi vinner på att vi åker mer skridskor. Vi spelar tuffare och disciplinerat. De har väl bara ett power play hela matchen. Just i dag orkade vi mer och åkte mer skridskor. Vi släpper inte heller in dem lika mycket i sista. Vi hade två bra perioder i förra matchen men blev passiva i sista. Nu vet jag inte hur det såg ut och vi var ganska mycket i egen zon, men det kändes som att vi hade bättre koll på dem. De fick färre öppna lägen och sköt mer utifrån. Det är klart att de hade några bra lägen men då klev Adam upp och gjorde en fantastisk match.