”Första målet blir avgörande”
Publicerad: 2020-01-14
CHL
Avgörande CHL-semifinal i kväll. Då är förutsättningarna glasklara: Vi måste vinna med tre mål för att kvittera ut finalbiljetten. – Första målet blir avgörande, säger Robert Ohlsson.

Det första möte, på Hovet för en vecka sedan, slutade dessvärre med 1–3-förlust för oss och en liten uppförsbacke inför kvällens retur i Tjeckien.
Det innebär att vi måste vinna med tre mål för att ta finalplatsen.
Ett annorlunda utgångsläge.
– Vi får börja med att göra första målet i matchen, så ställer vi en bra fråga till dem. Det första målet blir väldigt avgörande tror jag, och det behöver inte komma efter en minut, säger Robert Ohlsson.
Han menar också att det heller inte är särskilt enkelt för motståndet att leda en match innan den ens börjat.
– Det är svårt att komma och leda med två puckar på hemmaplan, så jag vet inte om Mountfield kommer bli passiva. Men vi har en bra chans, jag tycker inte att de kändes så bra som resultatet blev på Hovet.

NOTERA ATT…

…vi måste vinna med tre mål i marginal för att gå vidare. Om vi leder med två mål efter 60 minuter går semifinalen till förlängning och första målet vinner.

…Olle Alsing, som leder vår interna poängliga i CHL, är nominerad till turneringens MVP (mest värdefulle spelare).

…Daniel Widing är inte tillgänglig för spel i den här CHL-matchen heller eftersom han redan spelat i turneringen med Luleå.

…Mountfield bara har förlorat en match på hemmaplan i CHL. Det var i gruppspelet och då var det Frölunda som vann med 4–3.

…Mountfields målvakt, Marek Mazanec, har gjort överlägset flest räddningar i turneringen (140) och har en räddningsprocent på 94,12 i räddningsprocent.