Fem Djurgårdsspelare till VM - lycka till

25 augusti 2022 11:00
Landslag

Idag inleds VM för damer i Danmark med hela fem Djurgårdsspelare representerade. Vi önskar Damkronornas Ida Boman, värdnationens Josefine Jakobsen samt vår tyska trio Tanja Eisenschmid, Nicola Eisenschmid och Marie Delarbre stort lycka till.


Dagen är kommen. Det har blivit dags att släppa pucken i VM för damer, ett mästerskap som spelas i grannlandet Danmark. Djurgården kan med glädje konstatera att målvakten Ida Boman, försvararen Tanja Eisenschmid och forwardstrion Josefine Jakobsen, Nicola Eisenschmid och Marie Delarbre tagits ut till mästerskapet.

– Det är med stolthet som vi ser så många spelare åka i väg på olika uppdrag. Även om det blir kort hemma på träningsrinken är det här framförallt ett kvitto på att vi gör något rätt i vår verksamhet. Tränarteamet har under en längre tid jobbat tålmodigt och målmedvetet med spelarna, vilket känns väldigt kul att det ger resultat med dessa uttagningar, kommenterar Djurgårdens sportchef Johan Schillgard.

Redan i eftermiddag kliver vår nyvärvade tyska trio in i turneringen. Systrarna Eisenschmid och Marie Delarbre ställs då mot Ungern, en match som startar 15:30. Senare ikväll väntar även en riktigt intressant duell mellan Ida Boman och Josefine Jakobsen, då det svenska VM-äventyret tar sin början mot värdnationen.

Damkronornas öppningsmatch startar 19:30 och sänds i SVT, där du följer mästerskapet.

Nio ytterligare spelare på landslagssamling

Utöver våra fem VM-aktuella spelare kommer ytterligare en rad namn ur damlaget att spendera den närmaste tiden med landslagsspel. Det handlar om samlingar för Olympisk offensiv samt Team 18, dit sammanlagt nio Djurgårdsspelare kallats.

Lia Leiderö Palmlöv
Olivia Sohrner
Selma Tyreskog
Jessica Karlsson
Linnea Natt och dag
Nicole Hall
Lova Blom
Maria Lindberg
Linnea Adelbertsson

Djurgårdsfamiljen önskar samtliga våra landslagsuttagna spelare ett stort lycka till!