Schumachers skaderapport | vecka 49

5 december 2022 19:00
Herrlag

Christian Schumacher ger senaste nytt från herrlaget, där sex spelare för närvarande återfinns på skadelistan. Läs naprapatens genomgång samt kommentarer om respektive spelares status här.


Skadelistan

#3 Alexander Ytterell
Har en underkroppsskada. Går på is imorgon, tisdag, och återupptar då skridskoträningen. Planen är fortsatt att åter vara i spel i slutet av december, med beräknad comeback efter jul.

#7 Johan Alm
Har en underkroppsskada. Gick på is idag, måndag, och fortsätter med isträning framåt för att närma sig comeback.

#9 Cameron Schilling
Fick en smäll i slutperioden av fredagens match, och väntas inte spela på onsdag. Väntas vara tillgänglig för spel på fredag 9/12 hemma mot Östersund.

#24 Ludvig Rensfeldt
Spelade inte i förra veckans matcher, efter en smäll borta mot Västerås. Har en underkroppsskada med prognos om spel inom 2-4 veckor efter skadetillfället.

#45 Noah Östlund
Har en överkroppsskada. Tränar åter med laget på is och ökar successivt på intensiteten, för att i slutet av veckan delta fullt ut. Förhoppningen är att vara tillgänglig för spel tisdag 13/12 hemma mot Vita Hästen.

#88 Jonathan Lekkerimäki
Spelade inte i förra veckans matcher, efter att ta utgått borta mot Västerås på grund av en smäll mot huvudet. Gick på is idag, måndag, tillsammans med laget. Förhoppningen är att vara tillgänglig för spel tisdag 13/12 hemma mot Vita Hästen.

Schumacher kommenterar

Vad är senaste nytt från ditt bord?

– Att det är en växande skadelista jämfört med senast, tyvärr. Det positiva är att vi har "Cam" som siktar på spel på fredag och därefter Noah nästa tisdag.

– De två ligger närmast till spel i dagsläget. Sen har vi "Jonte" och Alm som ökar på sin träning, samt "Ludde" och Ytterell där vi har mellandagsmatcherna som målsättning.