Matchdag: Djurgården – Mora

29 november 2022 08:00
#DIFMIK

En ny spelvecka tar ikväll sin början hemma i huvudstaden. Djurgår’n ställs mot Mora på Hovets is, med siktet inställt på att kriga hem tre poäng. Stötta spelarna från läktarplats med nedsläpp 19:00 - tillsammans för skölden!


Djurgården – Mora, 19:00 Hovet

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på C More.

Truppen

Djurgården fick under lördagens förlustmatch se tre spelare utgå, där en av dessa kommer till spel ikväll. Marcus Krüger är frisk och spelar, samma gäller Emil Berglund som stod över senast på grund av just sjukdom. Duon Jonathan Lekkerimäki och Ludvig Rensfeldt är nya in på skadelistan där Noah Östlund, Johan Alm och Alexander Ytterell finns sedan tidigare. Till kvällens match tar Hugo Frylén och Mika Ounasvuori plats i truppen.

Formen

Djurgården: 1-2, 2-4, 3-2 e.str., 2-3 e.förl., 5-6 e.förl.
Mora: 4-3, 3-6, 1-2 e.förl., 4-1 4-0

Tränarkollen

Marcus Ragnarsson ger sin bild av kvällens motståndare hemma på Hovet, Mora;

– En tuff motståndare. De har gjort det bra så här långt, är stabila bakåt och ger inte upp så mycket. Samtidigt har de skicklighet framåt. Mora är ett lag som spelar med bra balans och vi kommer att behöva vara noggranna i allt som vi gör ikväll.

Tränaren pekar ut de främsta nyckelfaktorerna inför matchen;

– Jag har varit inne på det tidigare, inget av lagen som vi möter ger oss något gratis. De har ofta en bra defensiv och även fast vi har mycket puck gäller det att hitta vägar in på mål. Dels med passningar och ingångar, men också med ett etablerat anfallsspel. Givetvis måste vi ta pucken på mål, sen gäller det att vara starka på returer i ytorna där pucken förväntas komma ut.

Motståndet

– Mora IK är en förening med en lång och stark historia. Grundad redan 1935 är det en av HockeyAllsvenskans äldsta klubbar, med många säsonger i högstaligan på meritlistan. I SHL har det totalt blivit sex säsonger, den senaste sejouren 2017-2019.

– Den i modern tid mest iögonfallande perioden var åren 2004-2008, även då i SHL/Elitserien. Mora landade då på placeringarna 9, 8 och 8 innan man det fjärde året tvingades till kvalspel och degraderades. Under lockout-säsongen 2004/2005 kunde publiken i Dalarna se Shawn Horcoff, Daniel Cleary samt inte minst bröderna Marian och Marcel Hossa briljera på Moraisen.

– Sedan 2019 spelar Mora återigen i HockeyAllsvenskan, där det blivit tre raka placeringar i mittenskiktet. Årets trupp innehåller Djurgårdskoppling i form av forwarden Albin Grewe.