• Huvudsponsorer

Matchsnack: DIF-Färjestad

12 oktober 2017 15:00
Inför match

Ikväll hyllas en av de största djurgårdarna genom tiderna på Hovet. Nichlas Falk är den hockeyspelare som spelat flest matcher för Djurgården och ikväll ska hans nummer 16 hissas i taket. Det ska även spelas en hockeymatch och för motståndet står Färjestad. Här får ni lite fakta att ha koll på inför mötet.


– Kvällens motståndare toppar tabellen i säsongsinledningen med 18 poäng på sju matcher. Djurgården ligger trea med 15 poäng.

– Ligaledarna är även målfarligast så här långt med 30 fullträffar. Djurgården har fått pucken i nät 22 gånger vilket är tredje flest. Samtidigt har lagen släppt in 15 mål var, bara Växjö och Örebro har släppt in färre.

– Båda lagen kommer till spel med segrar i ryggen. Färjestad vann i förra omgången med 4-1 mot Brynäs medan vi besegrade Växjö med 2-1.

– Färjestads Michael Lindqvist toppar SHLs poängliga med 10 (5+5) poäng. Poängbäst i Djurgården har René Bourque varit med 6 mål och 3 assist vilket innebär en fjärde plats i poängligan.

– Adam Reideborn har fått 100 skott mot sig denna säsong och har tagit 95 av dem vilket innebär bäst räddningsprocent i SHL.

– Färjestad har å sin sida överlägset bäst skotteffektivitet i SHL då de gjort mål på 16,13 procent av sina skott.

– Djurgården har näst bäst effektivitet med 11,40 procent. Med 85 minuter på botbänken är kvällens gäster det lag som dragit på sig flest utvisningsminuter denna säsong.

– Djurgården har hittills drabbats av 46 minuter vilket innebär nionde plats i busligan.

Biljetter till kvällens match kan du köpa här