• Huvudsponsorer

Josefson och Högström stannar

19 maj 2020 10:19
Nyhet

Jacob Josefson och backen Marcus Högström valde inte att utnyttja sina respektive klausuler som möjliggjorde att lämna för spel i utlandet.
Här kommenterar sportchef Joakim Eriksson betydelsen av att nyckelspelarna stannar.


Högström hade fram till 30 april och Josefson till 15 maj möjligheten att bryta sina kontrakt för spel i utlandet.
Det valde den viktiga duon att inte göra.
Båda stannar hos oss, vilket är sköna besked och viktigt för lagbygget 2020/2021.
– Såväl Jacob som Marcus bär mycket istid och ansvar i vårt lagbygge och det känns givetvis skönt att kunna behålla båda spelarna mot bakgrund av flera olika aspekter, säger sportchef Joakim Eriksson och utvecklar:
– De delar båda en stark vilja av att få vinna en titel med oss i Djurgården. De håller båda en hög internationell klass i sitt spel. De båda är, sett till åldern, i en fas i sin hockeykarriär där de ska kunna spela sin bästa ishockey, säger Joakim Eriksson.
Kapten Josefson har gått från vårt juniorled i början av 2000-talet till att göra sin SHL-debut säsongen 2007/2008. Han fick sitt genombrott två säsonger senare innan han skrev på ett NHL-kontrakt.

Efter åtta säsonger i Nordamerika återvände han hem till oss och gör nu sin tredje säsong som lagkapten under den här sejouren.
– Jacob är vår lagkapten och kärnkraftverk. Han är oerhört professionell och ambitiös i sin träning och i sina förberedelser för match, vilket gör honom till en viktig kulturbärare och ledare för Djurgården såväl internt mot våra egna spelare som externt gentemot våra supportrar och samarbetspartners, säger Joakim Eriksson.

Högström har också blivit en trotjänare hos oss och den kommande säsongen blir hans totalt sjunde i klubben. Under de senaste säsongerna har han också varit spelaren som i snitt slukat mest istid i laget.
– Marcus är i mina ögon sett en av seriens tio bästa backar. Han har under sina år i Djurgården och SHL alltid haft en bra corsi-statistik, bra plus/minus-statistik och i snitt gjort 0,5 poäng/match. Han klarar också av att spela 22-24 minuter per match utan att tappa i spelkvalitet, vilket är ett kvitto på hur viktig han är för oss, säger Eriksson.