• Huvudsponsorer

Allt inför kvällens toppmöte

19 september 2019 12:02
SHL

Vi har inlett säsongen med två raka segrar.

Eftersom Örebro också kan visa upp samma facit är kvällens match en tidig seriefinal.

– Vi ska komma ut lite starkare än vad vi gjort tidigare så ska det nog bli tre poäng, säger Sebastian Strandberg.


Vi följde upp premiärsegern mot Linköping i lördags genom att besegra Växjö efter en minst sagt målrik förstaperiod. Nu är det dags för säsongens tredje match och vi ställs mot Örebro, ett lag som också vunnit båda sina matcher (mot Färjestad och Luleå).

Därför är det en tidig seriefinal som spelas på Hovet i kväll. Håll extra koll på vår tredjekedja.

Trion Niclas Bergfors, Tom Wandell och Anton Hedman har varit lysande så här långt och den förstnämnde har bland annat svarat för två fullträffar.

– Vi har hittat varandra bra och ska bygga vidare på det. Det gäller att alla tre fortsätter att jobba hårt, det är det som gör oss framgångsrika, säger Bergfors.

Även kedjan med Sebastian Strandberg, Michael Haga och Alexander Holtz har öst in poäng.

Men trots det är Strandberg inte helt nöjd.

– Vi har fått en bra start i vår lina och gjort lite mål. Holtz och Haga har pillat in två mål var. Sen tycker jag inte vi ska vara för nöjda med det. Vi har sagt det alla tre, att vi har inte spelat så bra som utdelningen blivit. Vi har inte spelat så bra som vi vill. Vi måste höja spelet några nivåer för att bli framgångsrika.

Om kvällens match säger Strandberg så här:

– Båda lagen kommer med två segrar. Det ska bli en bra match. Vi ska komma ut lite starkare än vad vi gjort tidigare så ska det nog bli tre poäng.

Läget i laget

Kalle Östman och Simon Johansson är tillbaka i laget efter skador. Det innebär SHL-debut för den förstnämnde som vi värvade från Västerås inför den här säsongen.

Biljettläget

Det är inte lätt att vara DIF just nu och konkurrensen om er närvaro på arenorna går att ta på. Vi befinner oss i säsongsupptakten och har startat med två raka segrar. Fotbollen går samtidigt som tåget och har tätpositionen i guldracet inför avslutningen. Dessutom finns ett derby runt hörnet.

När allt sammanfaller förstår vi att det är svårt att hinna och ha råd att gå på allt. Vi har märkt att matchen mot Örebro i kväll har hamnat i kläm.

Just nu har vi en tuff utmaning framför oss, biljettförsäljningen går trögare än vi hoppats på, men vi vill att spelarna ska få ett så bra stöd som möjligt – det förtjänar dem!

Vi behöver ditt stöd.

Du gör skillnad.

Det finns 400 kvar i klacken – KÖP HÄR!  

Aktiv sittplats har 200 kvar – KÖP HÄR!

Notera att…

…både Tom Wandell och Anton Hedman spelade i just Örebro förra säsongen och möter sina gamla lagkamrater.

… vårt powerplay har varit näst bäst i ligan efter två matcher. Vi har gjort tre mål på sju försök, vilket är 42 procent.

…vi är laget som tagit minst utvisningar så här långt.

…vi har gjort flest mål av alla lag.

…vårt nyförvärv Michael Haga har fått en pangstart på säsongen med 4 poäng (2+2) på två matcher. Därmed leder han vår interna poängliga.

Inbördes möten 2018/19

Örebro–Djurgården 2–8

Djurgården–Örebro 4–1

Örebro–Djurgården 5–2

Djurgården–Örebro 0–2

Inbördes möten 2017/18

Djurgården–Örebro 2–1

Djurgården Örebro 3–1

Örebro–Djurgården 2–3 sd

Örebro–Djurgården 2–2 sd

Inbördes möten 2016/17

Djurgården–Örebro 0–3

Örebro–Djurgården 3–0

Örebro–Djurgården 3–2 sd

Djurgården–Örebro 2–0