J20 tog viktiga poäng i Södertälje
Publicerad: 2017-03-02
J20
Efter den viktiga derbyvinsten senast mot AIK följde J20 upp med en ny viktig trepoängare borta mot Södertälje SK i Fortsättningsserien.

– Vi var bra förberedda på att Södertälje skulle vara desperata då de hade en sista chans på att nå slutspel. Vi höll det simpelt och lät inte Södertälje skapa så mycket, säger Mattias Zackrisson, huvudtränare.

Viktor Åström avgjorde derbyt senast med sitt viktiga 3-2 mål, och gav även Djurgården ledningen mot Södertälje. Han sköt en fladderpuck från sargkanten vid blå som ställde Robin Christoffersson och gick in i bortre krysset.

– Jag unnar våra backar mål från blå linjen, vi har tränat på detta hela säsongen och haft svag utdelning på just dessa mål.

Jonathan Davidsson utökade ledningen till 2-0 med ett handledsskott i powerplay och första perioden gick Djurgårdens väg.

Djurgården kontrollerade andra perioden

J20 fortsatte hålla i taktpinnen och Johannes Sandberg kombinerade i en spelvändning med Jonathan Davidsson. Sandberg avslutar sedan med ett handledsskott i första krysset, 3-0 Djurgården.

– Efter deras reducering kände laget själva att de behövde vakna lite, vi höll efter det kom aldrig SSK upp igen, menar Mattias.

Jonatan Asplund avgör matchen

Trots en utvisning tidigt i tredje akten fick SSK inte in en puck utan efter drygt 9 minuter kunde Jonatan Asplund avgöra, med ett nytt skott från blå. Fabian Nord vinner pucken högt, passar till Wiå som slänger pucken till en beredd Asplund och avslutet går direkt i mål.

Lätt att gå i fällan när man möter ett desperat lag?

– Den risken finns, att man känner att man måste göra första målet direkt, men vi var väldigt nogranna och hade tålamod.

Det börjar dra ihop sig nu, slutspel närmar sig?

– Det är andra mars nu och tiden går fort. Vi har tagit viktiga kliv framåt men jag känner att vi har så mycket mer att ge och det är en härlig känsla. Alla bidrar nu och vi ska fortsätta jobba hårt, avslutar Mattias.

Jules Attar