Måndag Mån 1 Mars Mar
Onsdag Ons 3 Mars Mar
Söndag Sön 7 Mars Mar
Måndag Mån 8 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Onsdag Ons 10 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 5 April Apr
Onsdag Ons 7 April Apr
Torsdag Tor 8 April Apr

Säsongen är över för Djurgården Hockey

8 april 2021 22:30
#FHCDIF

Slutspelsresan tog slut i åttondelsfinal, detta efter förlust med 0-4 mot Frölunda och sammanlagt 1-2 i matcher. Djurgården Hockeys säsong 2020/2021 är därmed över och vi tackar för ert ständigt närvarande stöd under den här speciella säsongen.


Säsongen är över. Det blev förlust, dessvärre, i den tredje och helt avgörande åttondelsfinalen borta mot Frölunda. Djurgården lyckades inte förvalta den energiskjuts som onsdagens 7-2-seger hade inneburit och föll på torsdagskvällen i Scandinavium.

Matchen i sig inleddes dock i en avvaktande och noggrann stil från båda lagen. Mycket stod på spel, något som blev tydligt i en förstaperiod där Mantas Armalis räddning på Max Fribergs tidiga friläge var en av få riktiga chanser. Målvakten klev fram i ett liknande läge alldeles i upptakten av mittenakten, då när Sigalet spelades ren i en spelvändning från hemmalaget. Men det mållösa utgångsläget stod sig.

Högström nära med ribbträff - sen punkterade Frölunda

Med 7:57 spelat av den andra perioden kom dock det första målet - och det var Frölunda som gjorde det. Christoffer Ehn tog ett skott från distans som efter videogranskning godkändes, då vare sig domare eller situationsrum kunde avgöra om Johan Sundström varit på pucken med hög klubba eller ej. Målet stod sig därmed och det var inte heller orättvist. Mittperioden styrdes av Frölunda, samtidigt som Djurgården fick slita ont i defensiv riktning och städade av flera utvisningar.

Stockholmslaget höll undan till vilan, men bara fyra minuter in i slutperioden kom det 0-2-mål som satte Djurgården i rejäl uppförsbacke. Laget skruvade upp tempot mot slutet av matchen och gav det chansen i spel sex mot fem, där Marcus Högström var en ribbträff från reducering. Istället straffades man med två mål i tom bur och nederlaget var ett faktum. 0-4 i matchen innebar förlust med 1-2 i matchserien mot Frölunda - och Djurgården Hockey är ute ur SM-slutspelet.

– Jag tycker att Frölunda är bättre än oss. Det saknas några procent hos alla. När vi är bra har vi en bra åkning, ett bra närkampsspel och får fast pucken i anfallszonen. Nu tycker jag inte att vi har något av det, och då blir det ingenting kvar, analyserade Djurgårdens tränare Robert Ohlsson torsdagens förlust för C More.