Fem mål i powerplay när vi krossade Tychy
Publicerad: 2019-08-30
CHL
Fem (!) powerplay-mål, Alexander Holtz blev tvåmålsskytt – och Patrik Berglund gjorde mål i debuten. Vi fick många sköna besked när vi besegrade Tychy i CHL-premiären med 6–2.

Vi gick in i bortamatchen i Polen som stora favoriter.

Men det var Tychy som tog ledningen drygt halvvägs in i perioden när vi hamnade i numerärt underläge.

Det påverkade oss dock inte nämnvärt.

Vi dominerade matchen stort och bara två minuter senare kom vår kvittering. Alexander Holtz visade ännu en gång prov på sin målfarlighet när han med ett rappt skott från nära håll sköt in 1–1-pucken.

När vi sedan fick spela powerplay för första gången i matchen kunde vi också vända på matchen. Mattias Guter drog till med ett direktskott från offensiv blålinje och dundrade in 2–1.

Andra perioden blev mållös, men vi fortsatte att dominera spelet, skapade chanser och ledde skottstatistiken med 32–12 efter två perioder.

Men bara 26 sekunder in i period tre kom 3–1-målet.

Ännu en gång i powerplay, ännu en gång från Holtz klubba.  Vår 17-åring stod i slottet och pricksköt in pucken.

Glädjande nog gjorde Patrik Berglund matchdebut för oss i kväll och han blev också målskytt.

Knappt fyra minuter in i tredje perioden direktsköt han in pucken rakt upp i nättaket, även det målet i powerplay.  Och apropå powerplay.

I den spelformen gjorde Sebastian Strandberg 5–2-målet sedan Tychy börjat spela ovårdad hockey och drog på sig tredje raka 2+2-utvisningen.

Även 6–2-målet, som också blev slutresultatet, kom i spel fem mot fyra genom Niclas Bergfors.

Tyvärr kom aldrig Marcus Högström till spel i den här matchen, av privata skäl, men han är tillbaka på söndag när vi möter Wien 19.30.

TYCHY–DJURGÅRDEN 2–6 (1–2, 0–0, 1–4)

Första perioden: 1–0 (12.16) Denis Akimoto, 1–1 (14.01) Alexander Holtz (Simon Johansson, Michael Haga), 1–2 (19.36) Mattias Guter (Linus Hultström, Jacob Josefson).

Tredje perioden: 1–3 (0.26) Alexander Holtz (Jacob Josefson), 1–4 (3.41) Patrik Berglund (Linus Hultström, Mattias Guter), 2–4 (5.02) Bartłomiej Jeziorski, 2–5 (10.23) Sebastian Strandberg (Olle Alsing, Michael Haga), 2–6 (11.44) Niclas Bergfors.

Skott: 15–47.