Söndag Sön 26 September Sep
Onsdag Ons 29 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Onsdag Ons 20 Oktober Okt
Idag 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Onsdag Ons 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Söndag Sön 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Fredag Fre 19 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Måndag Mån 22 November Nov

Barry: "Vi måste ha en starkare kollektiv insats"

22 september 2021 20:00
Tränarens ord

Hans lag kommer från en spelvecka med två vinster av två möjliga. Men Barry Smith är långtifrån nöjd - och nu vill han se fortsatt utveckling. Läs huvudtränarens tankar om sina två första vinster i Stockholms stolthet och vad han vill se imorgon mot Malmö.


Fyra dygn har hunnit flyga förbi sedan Djurgården klev av isen från sin senaste match. Då var det till scenerna av en euforisk hemmapublik på Hovet, som tillsammans med spelarna firade två oerhört sköna poäng. Vändningen från 0-2 till seger med 3-2 över Brynäs satte även punkt för en på pappret stark Djurgårdsvecka, då Linköping innan dess hade besegrats med 3-1. Trots det är Barry Smith minst sagt försiktig i sin summering av veckan.

– Två matcher med två totalt skilda personligheter. Vi spelade med energi i Linköping och gjorde en defensivt ganska bra match, vi höll dem på utsidan och spelade oss enkelt ut. Vi hade kontroll över den matchen, vilket var bra, inleder huvudtränaren och skiftar därefter till en allvarligare ton;

– Mot Brynäs fick vi en tuff start. Vi rörde inte på benen och de kom igenom oss alldeles för lätt och satte mycket press på oss. Vi kunde inte ta oss upp med fem spelare i samlad enhet, utan vi var helt utspridda. Vi hade tur som höll oss kvar i matchen och till slut vinna, något som var ett stort karaktärsbevis av oss.

Amerikanen är bestämd på rösten, men poängterar samtidigt att de båda vinsterna givetvis var goda resultat. För Barrys del dessutom de två första i tävlingssammanhang på Djurgårdens tränarbänk.

Efter en lugnare söndag har laget återsamlats på träningsisen. Med ett oförändrat, ja snarare upptrappat, fokus har Stockholms stolthet gnuggat vidare på Hovet. Tränarteamet i sin tur har analyserat prestationerna, pekat ut förbättringsområden och satt gruppen i arbete med dessa.

– Vi måste utveckla energin, intensiteten och åkningen. Det har vi tränat på nu under veckan. Pojkarna förstår situationen, betonar Barry och fortsätter sitt resonemang;

– Ibland kan en lördagseftermiddag också vara ett mentalt hinder. Men oavsett anledning måste vi hitta lösningar på problemen som vi har.

"Några killar gjorde en jäkla match och Mantas var otrolig"

Diskutabla insatser på isen i all ära, resultaten föregående vecka var ändå något att bära med sig. Dubbla vinster och fem poäng av sex möjliga har gett Djurgården en skjuts i den alltjämt väldigt unga tabellen.

Dessutom kan laget bära med sig styrkan av att komma från ett underläge. Vinsten mot Brynäs kom nämligen efter en dramatisk upphämtning, där Linus Videll reducerade med mindre än fem minuter kvar och Marcus Sörensen kvitterade bara 16 sekunder från slutet. Det i sig ett klart styrkebesked.

– Jag håller med! Det var en karaktärsseger där vissa spelare klev fram. Några killar gjorde en jäkla match och Mantas var otrolig, men vi behöver få upp alla i nivå. Vi måste ha en starkare kollektiv insats, förklarar Barry Smith.

Tränarens tankar kretsar för tillfället garanterat runt morgondagens match. Djurgården lämnar huvudstaden för att göra säsongens första tågresa, med Skåne och Malmö som destination. Motståndet har också inlett säsongen med två vinster på tre matcher, där Redhawks powerplay visat sig vara ett tydligt hot. Barry har givetvis gjort sin scouting.

– Det viktigaste är att vi spelar vår match och framförallt att vi visar att vi är redo för det. Alla motståndare är duktiga och alla har olika detaljer som de är bra på. Vi behöver diskutera Malmös detaljer.

Bortamatch imorgon, men nästa torsdag spelar vi hemma på Hovet igen. Då förhoppningsvis inför en slutsåld hemmaborg.

– Ja och jag hoppas att vi då kan börja spela bättre hemma, och inte bara bra på bortaplan. Om det fortsätter så här måste jag annars byta namn på arenan, avslutar Barry Smith halvt på skämt men med en blick som menar fullaste allvar.