Alice Östensson förlänger med Djurgården

29 april 2022 11:00
Officiellt

Djurgården kan med stor glädje meddela att Alice Östensson väljer en fortsättning i föreningen. Damlagets center, som gjort fyra säsonger på Hovets is, har skrivit under en förlängning som innebär spel i Djurgårdströjan till 2024.


– Det här är ytterligare en förlängning med en av våra "veteraner" i laget. Det är oerhört kul att Alice vill fortsätta sin hockey i Djurgårdens färger, hon hade en väldigt fin säsong i år, kommenterar Djurgårdens sportchef Johan Schillgard.

Alice Östensson, 26 år, kom till Djurgården från moderklubben MoDo sommaren 2018. Sedan dess har den Örnsköldsviksfödde centern varit en tongivande pjäs i damlaget. Fyra raka säsonger har det blivit i Djurgårdströjan för Alice, som nu alltså skrivit under en tvåårig förlängning.

Det betyder att den mångsidiga spelaren blir kvar i huvudstaden, där Alice Östensson redan hunnit upp i 153 tävlingsmatcher. Poängsnittet har varit jämnt fördelat över samtliga hennes säsonger och Alice kommer från ett år med sammanlagt fem mål och tio assist. Utöver hennes offensiva kvaliteter besitter 26-åringen även många andra viktiga egenskaper.

– Hennes rutin var under säsongen som gick väldigt viktig för laget, som var ungt från start. Alice styrkor är hennes aggressiva spelstil med mycket fart där hon vågar utmana med sin starka skridskoåkning. Även i boxplayspelet är Alice en kugge med sin mycket stora rutin, förklarar Schillgard.