Alice Östensson klar för Djurgården

12 april 2018 12:39
Dam

Idag kan vi presentera vårt första nyförvärv inför nästkommande säsong som är ingen mindre än den 22-åriga forwarden Alice Östensson. Kontraktet sträcker sig över fyra år.


Den gångna säsongen kunde vi se henne spela i Modo, men inför den kommande säsongen lämnar hon hemstaden Örnsköldsvik för ett nytt äventyr i Stockholm och Djurgården.
– Första gången jag stod på ett par skridskor var jag två år och har enligt mina föräldrar älskat att vara på isen sedan dess. Hockeykarriären tog fart när jag var sex år och började i Modos björnhockeyliga för killar. Spelade med pojkar tills dess att jag började på högstadiet och sadlade då om till att vara hockeymålvakt något som alltid hade varit en dröm för mig.

Men karriären som målvakt blev kort för Östensson som när hon skulle börja på gymnasiet gick tillbaka till att bli utespelare och kom också in på modos hockeygymnasium. Tre junior SM-guld senare och en plats i Modos damlag har hon nu fem år senare bestämt sig för klubbyte.
– Djurgården är en professionell hockeyklubb som jag anser har bra potential till att ta sig hela vägen. För mig passar Djurgården perfekt då de ger mig förutsättningarna till att utvecklas varje dag, både som hockeyspelare och person.

– Klubben och jag har många mål och förväntningar som är väldigt lika vilket gör att det passar så bra för mig.

Hur var Djurgården att möta den nyss avslutade säsongen?
– De hade ett tufft år med många skador och lite folk vilket gjorde att klubben inte fick ut det bästa av laget. En tung start på säsongen men där jag tycker laget utvecklades mer och mer mot slutet vilket gjorde att man som klubb tog sig fram till semifinal. En stark förening lämnar inte in flaggan utan kämpar enda in i slutet och det gillar jag.

Östensson som i Modo stod för totalt 16 (11+5) poäng under grundserien och har gjort 142 SDHL-matcher är en spelare som sportchefen Nils Ekman ser som ett efterlängtat nyförvärv.
– Alice Östensson är en fantastisk person och en mycket kompetent spelare som vi velat ha en längre tid. Vi ser fram emot att vara med på hennes resa och utveckling.

"Vi ska gå hela vägen"

Hon själv anser sig vara en hockeyspelare som kännetecknas genom sitt spelsinne, passningsspel och puckhantering.
– Jag läser situationer väldigt bra vilket gör att jag hittar mina medspelare med passningar i svåra och stressiga lägen.

– Jag är duktig på att hitta nätet också men för mig så är en snygg målgivande passning lika vackert som ett snyggt mål. Jag gillar att spela med mycket fart och att vara kreativ ute på isen, och förhoppningsvis är dessa egenskaper något jag kan bidra med till laget. Jag vill att vi ska gå hela vägen och vinna ett SM-guld.

Hur känns det att flytta till Stockholm?
– Det känns nervöst att flytta men på ett bra sätt. Jag har släkt och vänner i staden så har lite kontakter här nere ändå.