• Huvudsponsorer

Härlig trepoängare mot Rögle

7 januari 2017 18:28
Matchrapport

Djurgården öppnade målskyttet tidigt genom Adam Ollas-Mattson och sedan hängde Daniel Brodin och Patrik Lundh på med var sitt mål. 3-1 och vinst slutade matchen mellan Djurgården och Rögle.


Starten på denna eftermiddagsmatch i Ängelholm gick i Djurgårdens tecken. Med två minuter spelade klev backjätten Adam Ollas Mattson fram offensivt och ordnade till sig ett friläge och pucken, den satte stensäkert i mål. Skottet var rappt och Lindbäck i mål hade ingen chans att stoppa den. Det var Ollas Mattsons första mål för säsongen och ett riktigt vackert sådant.

Rögle som står i en svår sits med många skadade höll upp bra mot ett laddat Djurgården, även om gästerna hade kontrollen på spelet var RBK inte helt ofarliga. När hemmalaget kom upp i ett två mot ett läge såg matchbilden ut att vara kvitterad, så pass att publiken bakom mål började fira. Men pucken tog i stolpen bakom Mikael Tellqvist och sedan ut. Men ett mål för Rögle skulle snart komma, Simon Ryfors säkrade en kvittering åt sitt lag.

Rögles mål drog definitivt upp tempot på matchen och det blev en svajig hockey på isen. De båda lagen stoppade varandra i sina respektive uppspel och fick det svårt att skapa några riktiga chanser. Så fortsatte spelet att bölja ett bra tag och därför kom ett nytt Djurgårdsmål så fantastiskt lägligt i slutminuterna av perioden. Patrik Lundh jobbade hårt för att ta in pucken i offensiv zon, passade vidare till Marcus Högström som skickade ner pucken mot mål. Där stod Daniel Brodin stark som en oxe och styrde pucken tillrätta in i kassen.

Med en 2-1 ledning gick matchen till första pausen och lämnade en spännande känsla till nästa period. Även skotten vann DIF och siffrorna skrevs 4-8. Utvisningar drabbade båda lagen men svettigt var det för Djurgården som fick spela med tre man mot fem, men mål blev det inte utan Djurgården spelade uppoffrande och stabilt.

Lundhs mål gav skön ledning

Hög fart och ett energisk spel var det inledningsvis i andra perioden också, men lagen avväpnade varandra på ett bra sätt och därför släpptes det inte till några riktigt heta lägen. När Almen Bibic gått in för att tackla Brodin blev resultatet att Röglespelaren föll till isen och en utvisning på Brodin. Efter att Ville Varakas dragit på sig en utvisning fick Rögle chans till kvittering i sitt andra fem mot tre spel, men det var något som DIF klarade av riktigt bra.

Sedan tog Rögle tag i matchen något och skapade svårigheter för Djurgården att starta något eget spel. Mikael Tellqvist stod för flera otroligt viktiga räddningar och var iskall i målet. Men pressen skulle snart vända. Lindbäck fick jobba stenhårt för att freda sitt Röglemål och Djurgården vände och vred för att hitta rätt med pucken.

Utdelningen på Djurgården hårda press och heta spel skulle snart komma. Patrik Lundh som gjorde en riktigt bra match idag, inne på samtliga av Djurgårdens mål tog väl tillvara på en långpass från Linus Hultström. Snabbt och rappt satte han pucken bakom Lindbäck och 3-1 till Djurgården var ett faktum. Genom sin assist till målet gjorde också Tellan sin första poäng för säsongen.

Pressen var fortsatt hård för Djurgården som krigade efter nya mål. Ruskigt nära var det för Alexander Urbom och Linus Johansson, Urbom gjorde ett otroligt fint förarbete som ledde fram till ett jätteläge för Johansson. Lindbäck i mål höll under en hård press av DIF kvar Rögle i matchen. Han testades hårt, bland annat av Markus Ljungh och Emil Johansson, men höll bort ett eventuellt mål.

En till varsin utvisning drabbade lagen och ett spel fyra mot fyra väntade. Ville Varakas blev tacklad och hamnade i hemmabåset, något hände på vägen och Varakas och Elvenes fick sätta sig utvisade. Till paus gick matchen men en skön 3-1-ledning och skotten fortsatte DIF att vinna, den andra perioden med 14-9.

Mycket känslor och hård press

Dubbla stolpträffar inledde den tredje perioden och de båda skapades av Djurgården. Rögle blev hårt uppvaktade av DIF som höll på att utöka sin ledning ytterligare. Först var det Jeff Tambellini som träffade och senare var det Adam Ollas-Mattson som höll på att bli målgörare för andra gången ikväll.

Fler märkliga situationer skulle ske under matchen och när Marcus Högström fick ett slag mot handleden bröt det ut stora känslor på isen. Någon utvisning på slaget blev det inte, däremot i bråket som uppstod efteråt. Calle Ridderwall åkte för att söka upp Jack Connolly och resterade spelare på isen letade upp varandra för att få utlopp för sina känslor. Det blev endast en varsin utvisning till DIF och RBK och en fyra mot fyra spel i två minuter.

Spelet fortsatte att vara hett och Rögle jagade efter mål. DIF stod emot bra och när Rögle gick upp med fullt manskap i anfall fanns det möjlighet för kontringar. Desto mer av matchen som gick desto mer känslor kokade upp på isen. Urbom var tuff mot sina motståndare och stod upp för skölden på ett hårt sätt. Trots att Rögle låg på ordentligt och rörde till spelet höll Djurgården tillbaka bra. Rögle kom inte till någon reducering utan tre säkra poäng åkte med Djurgårdarna hem till Stockholm.

Nästa hemmamatch spelas på Hovet klockan 19:00 på torsdag mot Brynäs. Biljetter till matchen köper du här.