• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Söndag Sön 6 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Fredag Fre 18 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Idag 20 Januari Jan
Tisdag Tis 22 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Fredag Fre 25 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Onsdag Ons 30 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Fredag Fre 1 Februari Feb
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Fredag Fre 15 Februari Feb

Tung backvärvning klar till kommande säsong

23 maj 2016 13:01

Backen Alexander Urbom, 25, är klar för spel i Djurgården kommande säsong.


Alexander Urbom hyrs från Skellefteå där han spelade den gångna säsongen efter att då ha anslutit från KHL.

- Vi är väldigt glada över att ha kommit till den här lösningen. Alexander fyller upp många av de egenskaper vi tappar i och med att Andreas Englund lämnar. Alexander har storleken, tyngden och fysiken som vi behöver addera i försvarsspelet. Vi tycker också att han är underskattad i sitt spel med pucken. Där ser vi att det finns möjlighet för honom att utvecklas ytterligare, säger Joakim Eriksson.

Djurgården är inte en ny klubb för Alexander Urbom. Han kom till Djurgården som 14-åring och spelade i Djurgårdens juniorlag 2005-2009 och gjorde även 28 A-lagsmatcher 2008/2009.

- Alexander matchar också den önskade rekryteringspolicy som vi har, att vi gärna vill knyta till oss svenska spelare med Stockholmsanknytning. I år tvingas vi däremot till viss del att frångå vår långsiktiga strategi på grund av vårt stora bortfall av spelare.

Alexander Urbom har utöver matcher i Djurgården, Skellefteå och Severstal Tjerepovets flera säsonger i Nordamerika bakom sig där han spelat 34 NHL-matcher och 225 AHL-matcher. Men nästa säsong väntar alltså Djurgården.

- Alexander har två år kvar på sitt kontrakt men vi har i dagsläget bara kunnat enas om en ettårslösning. Om Alexander och vi är nöjda med varandra efter det här året så ser vi från vår sida gärna en förlängning av samarbetet, säger Joakim Eriksson.

"Nu får Henke någon att jaga på träningarna"

25-årige Alexander Urbom själv är mycket glad över att vara tillbaka i Stockholm och Djurgården igen.

- Ja, det känns riktigt, riktigt bra. Man är Stockholmare och det är roligt att komma hem till Djurgården igen. Jag gick till DIF när jag var 14 år. Sedan gick jag hela vägen via juniorverksamheten till A-laget. Det var en cool tid med mycket legender och i laget spelade jag tillsammans med Marcus Ragnarsson som backpartner. Dessutom hade vi spelare som Nichlas Falk, Fredrik Bremberg och Kristofer Ottosson, säger Alexander Urbom.

Som spelare ser sig Urbom som en fysisk nack med kvaliteter både defensivt och offensivt:

- Jag är en storväxt back som försöker att spela rejält och har ett bra förstapass. Den senaste säsongen jag varit lite mer defensiv än offensiv i mitt spel. I USA och Ryssland spelade jag både box play och power play och hade en lite offensivare roll. Men jag tar den roll jag får.

Under J18-tiden hade Urbom Djurgårdens tränare Robert Ohlsson i en säsong. Och under sina juniorsäsonger spelade Urbom tillsammans med flera spelare i Djurgårdens nuvarande lag.

- Jag har spelat en hel del med Alexander Fällström, Daniel Brodin och Henrik Eriksson. Jag har messat lite med Henke och sagt att nu har han någon att jaga på träningarna, haha.

Tidigare motståndare blir lagkamrater i Djurgården.

Alexander Urbom gör mål i New Jersey.

Alexander Urboms första NHL-mål för New Jersey.