• Huvudsponsorer

Sex poäng igår av drömfemman

29 september 2017 14:30
Nyhet

Vår förstafemma fortsätter att leverera. Med tre mål och tre assist drog de in sex nya spelarpoäng och tre viktiga poäng till laget. Nu siktar vi in oss på AIK.


Backparet Högström-Pettersson bakom kedjan Bourque-Engqvist-Lundh har gjort succé så här långt i SHL. Tre mål och tre assist mot Brynäs senast - totalt har de skrapat ihop 19 poäng på fyra matcher.

Djurgården har tagit poäng i tre raka matcher, två av dem har blivit segrar och en strafförlust. Vi är inne i en positiv trend och det är vår förstakedja som sätter trenden. Det är de som har mest istid av våra forwards. De tar dessutom tillvara på istiden.

René Bourque är den i laget som skjutit flest skott på mål i Djurgården: 12 skott med en effektivitet på 25%. Andreas Engqvist vinner 70% av tekningarna i offensiv zon - vikten av det såg vi inte minst vid Jesper Petterssons 2-1 mål mot Brynäs igår.

Sveriges vassaste
Backparet är Högström-Pettersson är SHLs farligaste. Sju poäng har de spelat ihop. Två mål och fem assist på de inledande matcherna. De är ett par att hålla ögonen på.

Engqvist och Högström är top tre av blockerade skott i Djurgården med fem var - bara Lagesson är bättre med sina 8. Då har han spelat en match mindre än de flesta.

Ny chans för poäng och möjlighet att se spelarna leverera på lördag. Skellefteå kommer med mycket folk kan det vara bra att veta.
Kom till Hovet.