Måndag Mån 1 Mars Mar
Onsdag Ons 3 Mars Mar
Söndag Sön 7 Mars Mar
Måndag Mån 8 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Onsdag Ons 10 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 5 April Apr
Onsdag Ons 7 April Apr
Torsdag Tor 8 April Apr

Urbom: "Blir hur häftigt som helst"

25 december 2016 10:18
Inför DIF-Växjö

På annandag jul tar vi oss an Växjö på hemmaplan och Alexander Urbom är laddad inför matchen i Globen.


Efter ett lite längre landslagsuppehåll är det dags för SHL-matcher igen för Djurgården. På annandagen kommer Växjö på besök till Stockholm och Globen. Djurgården har under uppehållet slipat på spelet och kört lite extra fys: – Hela laget har haft fystester. Sedan har vi kört många is- och fyspass. På isen har det blivit en del anfallsspel och speluppbyggnad bland annat. Även en hel del skridskor med fokus på det fysiska, säger djurgårdsbacken Alexander Urbom.

Med 22 poäng på de 13 senaste matcherna har poängproduktionen stigit rejält jämfört med den inledande delen av säsongen. Vad i försvarsarbe – Jag tycker att vi jobbar mer som en enhet och jag märker att vi har mer självförtroende i spelet på så sätt att vi går in med en bra känsla i matcherna. Offerviljan har ökat och jag tycker att vi täcker många fler skott under matcherna, säger Alexander Urbom.

Även i box play har Djurgården presterat väl den senaste tiden. – Det är alltid små marginaler i box play. Vi har en bra dialog med tränarnaom hur vi ska spela, ser videos och scoutar motståndarna på ett bra sätt. Sedan handlar mycket om självförtroende och trygghet i box play, säger Alexander Urbom som har haft mycket istid i spelformen.

  • Personligen har det känts bra men jag vill så klart alltid förbättra mig.

På måndag, två dagar efter julafton, väntar Växjö i Globen. Mycket folk väntas till matchen och Alexander Urbom ser fram emot publikmatcherna i Globen. – Jag älskar att spela på både Hovet och Globen, framförallt när det är mycket folk. I Globen kommer publiken ännu närmare isen så det känns lite speciellt. Det kommer bli hur häftigt som helst.

Har du ingen biljett till matherna än? [Då kan du införskaffa dina biljetter här.