Publicerad: 2019-11-30
Dam
Utvisningar och målsnålt präglade kvällens match på Hovet men till slut kunde vi vinna och imorgon går vi för ytterligare 3 poäng i det andra derbyt för helgen.

200 matcher, så många matcher har Sophie Johansson spelat när pucken släpptes idag när vi gästades av SDE.

Det skulle dröja drygt 2 minuter innan SDE däremot tog sig in i offensiven och drämde till med ett ledningsmål. Några minuter senare lyckas SDE skapa en farlig målchans men som Lovisa Berndtsson blockerar. Det blev inte många fler målchanser och första perioden kunde sluta med ett mål och inte till våran favör.

Andra perioden inleddes med att försöka jaga kvitteringsmål för vår del men istället drog vi på oss utvisningar liksom SDE. Halva perioden in kom ytterligare en farlig målchans för SDE som Berndtsson ytterligare blockera. Det skulle komma att bli en period som präglades av utvisningar och inga mål.

52 sekunder gammal var trejde perioden när Jennifer Wakefield såg till att fixa kvitteringsmålet. Det såg ut att ha kunnat bli en kortvarig glädje när SDE blev tilldelad ett straffslag men som de inte lyckades med.

Drygt 7 minuter in kommer också målet av Andrea Dalen som gav oss ledningen i matchen för första gången och hoppet om tre poäng tändes.

Med fem minuter kvar kom också 3-1 målet signerat Alice Östensson och upphämtningen var ett faktum.

Matchen slutade 3-1 och imorgon väntar nästa hemmarderby när vi tar emot AIK med start klockan 18.00.