Måndag Mån 1 Mars Mar
Onsdag Ons 3 Mars Mar
Söndag Sön 7 Mars Mar
Måndag Mån 8 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Onsdag Ons 10 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 5 April Apr
Onsdag Ons 7 April Apr
Torsdag Tor 8 April Apr

Urbom trygg i Djurgårdens spelsätt

2 september 2016 14:58

I kväll väntar Davos som motståndare i Vaillent Arena i Schweiz. Backen #55 Alexander Urbom har bra koll på motsåndarna som han mött både med Skellefteå och DIF.


För många i laget är Davos en ny plats och en ny bekantskap. Backen #55 Alexander Urbom har dock varit i Davos förut med Skellefteå när de spelade slutspel i CHL förra säsongen.

- Det är ett coolt ställe med höga berg. Ett vackert land helt enkelt, säger Alexander Urbom.

Staden är belägen 1500 meter över havet vilket gör att det kan vara en liten skillnad att både träna och spela i Davos hemmaarena Vaillent Arena.

- Man får försöka hålla koll så att du inte tar för långa byten, för då kan det nog bli tufft för lungorna.

"Trygg med spelsättet"

Hemmamatchen slutade med en stabil 6-0-seger efter en riktigt bra insats av Djurgården.

- Jo, vi gjorde det riktigt bra på hemmaplan. Vi spelade ett bra spel mot dem och såg upp mot deras kontringar där de sticker iväg med sina individuellt skickliga spelare, säger Alexander Urbom, som känner sig trygg i sitt spel i Djurgården.

- Det känns riktigt bra och jag känner mig i bra form. Det har funkat kanon här i Djurgården och jag är trygg med spelsättet som vi spelar på. Vår backcoach Stefan Nyman har varit bra på att utveckla backar här i Djurgården så det känns bra.

Henrik Eriksson - en god rumskamrat

I Schweiz kamperar Urbom ihop tillsammans med Henrik Eriksson. Att dela rum med lagkaptenen är ingen konst då de båda delat hotellrum sedan juniortiden i DIF. "Nu får du hylla mig lite", hojtar Henrik Eriksson när han går förbi intervjun.

- Haha, det är ordning och reda på "Hank". Med honom är jag säker på att aldrig någonsin missa en tid. Han är alltid uppe först på morgonen och har bra koll. Vi har kul och det brukar bli en hel del surr när vi bor tillsammans.

Alexander Urbom på Bosön tidigare i somras.