Söndag Sön 26 September Sep
Onsdag Ons 29 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Onsdag Ons 20 Oktober Okt
Idag 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Onsdag Ons 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Söndag Sön 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Fredag Fre 19 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Måndag Mån 22 November Nov

Linus Arnesson: "Kommer att komma laddade till tänderna"

17 september 2021 20:00
Matchens profil

Det har gått sex år sedan sist, men äntligen spelar Linus Arnesson med Hovet som hemmaplan igen. Äntligen då försvararen är tillbaka där han hör hemma - i Djurgårdsdressen. Med gårdagens seger i bagaget ger backen här en intervju inför mötet med Brynäs.


– Det är alltid skönt att komma till hallen efter en seger, inleder matchens profil.

Det var just vad Linus Arnesson och hans lagkamrater kunde göra under fredagen. Torsdagens bortamöte med Linköping slutade med seger och säsongens tre första poäng, efter vinst med 3-1. Periodsiffrorna skrevs till 1-1, 2-0 och 0-0 där det matchavgörande rycket kom i mittenakten.

– Vår första period var väldigt bra fram till att vi får någon utvisning. Sen tar de över lite i andra innan vi gör ett snyggt mål genom "Ludde" (Rensfeldt). Matchen som helhet var verkligen ett steg framåt. Det var inte så många pucktapp, vilket var väldigt bra, analyserar "Arne".

Djurgården kom under torsdagen till spel med revanschsug efter förra helgens premiärförlust. Genom ett tidigt mål av Linus Videll skaffade sig Stockholms stolthet övertaget innan Linköping utjämnade. I den andra perioden svarade sedan Ludvig Rensfeldt och Rhett Rakhshani för varsitt mål, något som gav Djurgården ett övertag in i tredje. Väl där försvarade laget ledningen och även om Linköping sköt mycket menar Linus Arnesson att man skötte defensiven.

– Det kan lätt bli så att man slår ifrån sig pucken när man ska försvara en ledning. Man måste fortsätta spela, göra det smart och vara stark i mitten av banan. Vi gjorde allt det på ett väldigt bra sätt, förklarar Linus och fortsätter;

– En 3-1-ledning kan vara lurig annars, det kan lätt bli ett mål bakåt och då blir det skakigt. Nu kändes det säkert hela vägen in. Mantas gjorde några riktigt fina räddningar, och en fin match överlag. Allt det ger oss ett bra självförtroende inför imorgon.

Trivs med nygamla backkollegan: "Nästan som vi hoppat tillbaka i tiden"

26-åringen är tillbaka på bekant Stockholmsmark sedan i våras. Linus skrev då på kontraktet som betydde en återkomst till Djurgården efter sex år på vift, och i huvudstaden har han parats ihop med ett bekant ansikte. Under upptakten av säsongen har han bildat backpar med Marcus Högström, en duo som känner varandra mycket bra.

– Ja, jag och "Högga" har spelat ihop oss väldigt bra. Vi spelade tillsammans senast som jag var i Djurgården, så det känns nästan som att vi bara hoppat tillbaka i tiden till det som vi hade då. Det har varit en skön start på säsongen för oss två, berättar "Arne" som fått fina lovord från både lagkamrater och supportrar efter sin insats mot Linköping.

– Jag känner mig väldigt fysiskt bra tränad, vilket jag visste var viktigt inför i år. Där har vi gjort ett bra grundjobb med Jimmie, "Schumi" och alla i teamet.

Stärkta av tre poäng och en stabil prestation har Djurgården under fredagen laddat om, något som krävs. Redan imorgon lördag väntar nästa test då Brynäs gästar Hovet. Gävlelaget föll tillbaka efter vinst i premiären och förlorade igår, något som Linus Arnesson tror bäddar för ett jobbigt motstånd imorgon.

– Efter en förlust vill man alltid studsa tillbaka, så de kommer nog komma ut hårt. Men det är vi som spelar hemma och vi kommer att komma laddade till tänderna. Vi har mycket att bygga vidare på. Det är som Barry säger; "så länge som vi gör någonting bättre för varje ny dag kommer det att sluta bra för oss".

Nu var gårdagens vinst visserligen på bortais, men du fick känna på att åter spela på Hovet som Djurgårdsspelare i premiären. Hur var det?

– Jämför man med förra året kändes det som fullsatt redan i lördags, speciellt med det tryck som skapas på Hovet. Det är magiskt att spela på Hovet igen och att få vara på rätt sida. Det gör mig inspirerad och ger mig dubbelt så mycket energi att ha supportrarna i ryggen. Jag kan bara föreställa mig hur det blir när vi kan fylla arenan, avslutar Linus Arnesson.