Fyra Djurgårdsspelare valda i NHL-draften 2022

8 juli 2022 09:45
DIF globalt

När NHL under natten genomförde sin årliga draft skrevs historia när tre Djurgårdsspelare valdes i den första rundan bland världens främsta talanger. Jonathan Lekkerimäki valdes som nummer 15 av Vancouver Canucks, innan Noah Östlund och Liam Öhgren draftades av Buffalo Sabres respektive Minnesota Wild samt Calle Odelius av New York Islanders.


Under natten till fredagen inleddes draften till NHL 2022/2023 med den första rundan från Montreal i Kanada. Det globalt bevakat hockeyevenemanget drog i vanlig ordning ett massivt intresse, med Djurgården som en central pjäs i händelseförloppet.

Redan på förhand fanns flera spelare från Djurgården med bland de allra mest omtalade och omskrivna talangerna. När draften väl var igång valdes Jonathan Lekkerimäki som första svensk av Vancouver Canucks i den första rundan på plats 15. Direkt efter, som nummer 16, valdes Noah Östlund av Buffalo Sabres och strax därefter blev Liam Öhgren tingad av Minnesota Wild på plats 19. I den andra rundan, som nummer 65 totalt, draftades sedan Calle Odelius av New York Islanders.

Historiskt draftresultat för en svensk klubb

I och med att Lekkerimäki, Östlund och Öhgren alla valdes i den första rundan skrevs historia i Montreal under natten. För första gången någonsin draftades tre spelare från samma klubb i Sverige i förstarundan av NHL-draften.

Djurgården Hockey är mycket stolta över att återigen ha producerat några av världens främsta talanger. Sommarens genomförda NHL-draft är ytterligare ett resultat av det fina och gedigna arbete som vi tillsammans med Stockholmshockeyn och övriga föreningar i närområdet bedriver, och som kommer att bli fortsatt viktigt för den svenska hockeyns utveckling.