• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Söndag Sön 6 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Idag 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Måndag Mån 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Söndag Sön 11 Oktober Okt
Onsdag Ons 14 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Fredag Fre 16 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt

Agnes Åker förlänger med Djurgården

23 februari 2018 11:01
Dam

Djurgården och Agnes Åker är överens om ett nytt kontrakt. Kontraktet sträcker sig över fyra år.


– Det känns bra. Jag fram emot kommande säsonger och att kunna utvecklas tillsammans med laget.

Fyra år är en till synes lång tid men för Agnes Åker känns det helt rätt val.
– Jag trivs väldigt bra i Djurgården och Stockholm, och för mig handlar varje dag om utveckling. Att utvecklas som person, som medmänniska och lagkamrat, men med störst fokus på hockey och mitt målvaktsspel. Jag vill ge mig själv de bästa förutsättningar och just nu ser jag dem i Djurgården. En stadig grund att utvecklas ifrån.

– I Djurgården får jag framförallt möjligheten att växa med uppgiften, att varje dag tävla och träna tillsammans med så många bra spelare.

"Jag kommer aldrig nöja mig"

Åker har hittills under grundserien denna säsong vaktat kassen under 10 matcher, vilket hon gjort bra. Hon har 93,09% i räddningsstatistik men det finns något som hon aldrig kommer nöja sig med.
– Jag tycker jag gick ut och startade min säsong väldigt bra, och fick mycket matcher i början, sedan mot slutet har det blivit färre och då är det svårare att gå ut och prestera. 10 matcher är aldrig något jag kommer nöja mig med. Jag tävlar för att stå så mycket som möjligt och för att tränaren ska känna ett förtroende till mig och mitt spel.

OS-uppehållet har varit ett faktum men om mindre än en vecka är det dags för match igen när man möter AIK på hemmaplan. Åker låter meddelas att hon som målvakt känt sig trygg med backarna men att det är en sak som framförallt måste bli bättre.
– Vi har en tuff start av säsongen med mycket skador vilket resulterade i att spelare flyttades runt på obekväma positioner, men när vi väl kommit ihop som lag med fullt tupp har vi varit grymma.

– Vi har extremt skickliga backar vilket gör att jag känner mig lugn i målet, det gäller bara att vi får upp kommunikationen så vi hittar ett bra samspel.

För Djurgårdens del väntar tre hemmamatcher (AIK och HV71x2) följt utav 2 borta mot Göteborg HC och HV71 innan slutspelet drar igång.
– Jag tror vi har goda chanser. Det gäller samma här, vi måste hitta ett bra samspel med en go kemi och framförallt våga lita på varandra.

Nästa match är 1 mars mot AIK på Hovet, kl 19.30.