Fredag Fre 19 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Måndag Mån 22 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Söndag Sön 5 December Dec
Idag 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Onsdag Ons 5 Januari Jan
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan

Tre Djurgårdsspelare valda i NHL-draften 2021

27 juli 2021 14:00
DIF globalt

När NHL under helgen genomförde sin årliga draft valdes tre Djurgårdsspelare ut bland världens främsta talanger. Internationellt omskrivna William Eklund valdes som nummer sju av San Jose Sharks, innan Oskar Jellvik och Carl Lindbom draftades av Boston Bruins respektive Vegas Golden Knights.


Under helgen som gick hölls draften till NHL 2021. Det globalt bevakat hockeyevenemanget drog i vanlig ordning ett massivt intresse, med Djurgården som en central pjäs i händelseförloppet.

Redan på förhand fanns SHL-lagets William Eklund med som en de allra mest omtalade och omskrivna talangerna. "Wille", som den gångna säsongen svarade för sitt stora genombrott i Stockholms stolthet, sågs av många experter och scouter gå som en av de första spelarna i draften.

Så blev även fallet, då San Jose Sharks plockade Eklund som nummer sju i den allra första rundan. Den kvicke forwarden tar därmed plats i den exklusiva skara svenska spelare som gått så pass tidigt i en NHL-draft.

Ett resultat av Stockholmshockeyns gemensamma arbete

Utöver sjundevalet Eklund blev ytterligare två Djurgårdsspelare valda i samband med draften. I den femte rundan och som nummer 149 totalt var det Oskar Jellviks tur. Centern, som under säsongen som gick fick testa på SHL-spel, valdes av anrika Boston Bruins.

Avslutningsvis kunde hockeyvärlden även följa hur Carl Lindbom blev draftad. Den 18-årige målvaktstalangen valdes som nummer 222 i den sjunde och sista rundan. Lindbom, som vaktade det svenska målet i samband med vårens U18-VM, blev ett av det unga NHL-laget Vegas Golden Knights val.

Djurgården Hockey är mycket stolta över att återigen ha producerat några av världens främsta talanger. Sommarens genomförda NHL-draft är ytterligare ett resultat av det fina och gedigna arbete som vi tillsammans med Stockholmshockeyn och övriga föreningar i närområdet bedriver, och som kommer att bli fortsatt viktigt för den svenska hockeyns utveckling.