Tre Djurgårdsspelare valda i NHL-draften 2021

27 juli 2021 14:00
DIF globalt

När NHL under helgen genomförde sin årliga draft valdes tre Djurgårdsspelare ut bland världens främsta talanger. Internationellt omskrivna William Eklund valdes som nummer sju av San Jose Sharks, innan Oskar Jellvik och Carl Lindbom draftades av Boston Bruins respektive Vegas Golden Knights.


Under helgen som gick hölls draften till NHL 2021. Det globalt bevakat hockeyevenemanget drog i vanlig ordning ett massivt intresse, med Djurgården som en central pjäs i händelseförloppet.

Redan på förhand fanns SHL-lagets William Eklund med som en de allra mest omtalade och omskrivna talangerna. "Wille", som den gångna säsongen svarade för sitt stora genombrott i Stockholms stolthet, sågs av många experter och scouter gå som en av de första spelarna i draften.

Så blev även fallet, då San Jose Sharks plockade Eklund som nummer sju i den allra första rundan. Den kvicke forwarden tar därmed plats i den exklusiva skara svenska spelare som gått så pass tidigt i en NHL-draft.

Ett resultat av Stockholmshockeyns gemensamma arbete

Utöver sjundevalet Eklund blev ytterligare två Djurgårdsspelare valda i samband med draften. I den femte rundan och som nummer 149 totalt var det Oskar Jellviks tur. Centern, som under säsongen som gick fick testa på SHL-spel, valdes av anrika Boston Bruins.

Avslutningsvis kunde hockeyvärlden även följa hur Carl Lindbom blev draftad. Den 18-årige målvaktstalangen valdes som nummer 222 i den sjunde och sista rundan. Lindbom, som vaktade det svenska målet i samband med vårens U18-VM, blev ett av det unga NHL-laget Vegas Golden Knights val.

Djurgården Hockey är mycket stolta över att återigen ha producerat några av världens främsta talanger. Sommarens genomförda NHL-draft är ytterligare ett resultat av det fina och gedigna arbete som vi tillsammans med Stockholmshockeyn och övriga föreningar i närområdet bedriver, och som kommer att bli fortsatt viktigt för den svenska hockeyns utveckling.