Poängbäst och nu med en central roll i DIF
Publicerad: 2017-11-16
Intervju
Patrik ”Peppe” Lundh har haft en kanoninledning på säsongen. Med 4 mål och 10 assist och 14 poäng har han gjort flest poäng i Djurgården.

Peppe Lundh har haft ena fast plats i förstafemman där hann gjort det riktigt bra i seriens första 17 omgångar. Mot Frölunda spelade han center med Bourque och Ridderwall vid sin sida. En inte helt ovan roll - då han spelade center under juniortiden.

– Ja, jag har spelat center när jag var yngre men inte på seniornivå. Skillnaden mot att vara forward är att du har ett mer defensivt ansvar också och behöver jobba lågt i egen zon för att hjälpa backarna. Som forward är du högt upp i banan och forecheckar.

Den nykomponerade kedjan med Ridderwall och Bourque skapade många möjligheter under matchens gång. Firma Ridderwall/Lundh har inte spelat tillsammans sedan bortapremiären mot Leksand förra säsongen.

– Ja, vi snackade om det igår. I första matchen mot Leksand förra säsongen så spelade vi tillsammans och sen dess har vi inte spelat tillsammans så det var kul. Calle har visat bra form och varit het nu på slutet, säger Lundh.

Peppe Lundh har även han visat sig ha bra form. Med sina 14 poäng är han bästa poängplockaren i hela laget. Platsen i förstafemman har givit honom en trygghet som gjort att han finner ro i sitt spel.

– Det är klart att det finns en trygghet. Gör man en mindre bra match så är man kvar nästa match och kan köra på. Man bygger även kemi med sina lagkamrater när man vet vart man har varandra i stället för att hatta runt. Jag har fått mycket förtroende och spelat med bra spelare, säger Peppe Lundh ödmjukt.

I kväll väntar match mot Växjö - ett lag Djurgården vunnit mot den här säsongen (2-1 hemma). Från sin centerpostion vill ”Peppe” förbättra ett par detaljer i spelet.

– Att läsa av i egen zon lite mer. Till exempel hur man kan hjälpa backarna på bästa sätt och vända spelet lite bättre.

Biljetter till kvällens match mot Växjö

Joel Widerberg