Vinst mot MODO och 6 poäng rikare
Publicerad: 2019-10-12
Dam
Igår besegrade vi Luleå, idag besegrar ivi MODO och kan alltså inkassera 6 poäng på den här bortahelgen.

Idag blev det inget mål efter 26 sekunder utan skulle dröja 2 minuter och 47 sekunder innan Sarah Bujold fixade ledningsmålet till oss.

Några sekunder därefter är ovan nämnd inte långt ifrån att ordna 2-0 ledning men som blockeras av Tindra Holm i MODO-målet.

Ett stolpskott signerat MODO som lyckligtvis inte resulterade i någon kvittering.

Det var dags att bättre powerplaystatistiken och för lagkaptenen Andrea Dalen att göra mål så då såg vi också till att göra det. 6.58 in lyckas Dalen sätta 2-0 målet assisterad av Allie Munroe.

Ett hårt jobbande av oss som inte lämnade någon situation åt slumpen, men i boxplay kommer reduceringsmålet med tre minuter kvar av att spela av första perioden.

Tidigt boxplay som vi lyckas avvärja till slut och istället kan Wilma Wäng-Germundsson när hon kommer från utvisningsbåset plocka upp pucken i neutral zon och göra en sidledspass till Josefine Bouveng som snabbt hunnit upp och 3-1 är ett faktum.

Vi lyckas sätta bra press på MODO hela matchen förutom några avstickare från deras sida, men aldrig några riktigt farliga lägen. Tyvärr drabbas vi av en utvisning med några sekunder kvar av andra perioden och får börja tredje i boxplay.

46 sekunder hann gå av tredje perioden och Felicia Linders utvisning innan vi får med oss en utvisning och spel 4 mot 4 väntar.

MODO etsade sig in något i matchen men det var lekstuga för oss i offensiv zon som kunde ha resulterat i fler mål men 3-1 blir resultatet och vi tre poäng rikare.