Djurgården satsar på miljoner i nyemission

28 augusti 2017 13:00
NYHET

Nu kan alla som vill ta chansen att bli aktieägare i Djurgården Hockey. Vi gör en nyemission där vi siktar på att få in 23 miljoner kronor. Pengar som kommer göra oss långsiktigt starka både organisatoriskt och sportsligt. Var med från början.


Vi har efter ett ekonomiskt stålbad byggt upp en organisation som är trygg och stabil. Tre raka år med positiva årsresultat talar sitt tydliga språk – Djurgården mår ekonomiskt bra. Men vi vill nu från den utgångspunkten öka takten med att nå vårt mål – att långsiktigt bli en stabil klubb i toppen av SHL.

Den här nyemissionen ska ge oss förutsättningarna att öka takten i det arbetet.
Vi gör den här nyemissionen genom en crowdfund. Det gör det möjligt att ha många små och stora ägare samtidigt. 500 kronor är det lägsta som du kan gå in med men det finns ingen övre gräns, eller jo 23 miljoner.

– Förutom att kunna erbjuda medlemmar och supportrar en aktie som är efterfrågad är syftet för oss att ge oss en starkare kapitalbas för att kunna utveckla Djurgården Hockey lite snabbare, säger Jenny Silfverstrand VD för Djurgården Hockey.
Djurgården är organisatoriskt och ekonomiskt ett stabilt mittenlag i SHL just nu. Men vi vill mer.
– Vi vill snabba på processen med att nå topp fyra år efter år. Just nu befinner vi oss i ett läge där enbart sportslig framgång ger oss mer utrymme att satsa. Vi ska hamna i position där vi har en kapitalbas att satsa ifrån. Det här handlar inte om att vi ska bygga ett eller två superlag. Det här handlar om att stärka organisationen i alla led för att kunna bygga starkare och vassare lag säsong efter säsong. Den kapitalbasen kan vi ta in via den här nyemissionen, fortsätter Jenny.

Djurgården tar ett stort socialt ansvar utanför våra båda a-lag. Vi jobbar på att sprida ishockeyn i alla samhällsskick och få fram mer ishockeyrinkar till spontanhockey. Stockholm är Sveriges största producenter av hockeyspelare. Många går genom våra utbildningar och den satsningen på tränare och ledare vill vi fortsätta vara precis lika bra på.

Det här är en bra chans för dig som supporter eller dig som investerare att satsa i ett vinnande företag som växer.

Inteckningen startar den 12:e oktober men du kan lämna en intresseanmälan hos Pepins som vi samarbetar med och som håller i själva aktiehandeln.
Följ med oss på resan. Samlingssida finns här