Seger i avslutningen
Publicerad: 2021-02-26
Dam
Vi avslutar säsongen med ännu en seger. 2-1 mot Linköping på fredagskvällen gör att vi har sex raka segrar inför kvartsfinalen mot just Linköping.

Det blev en jämn match mot kommande kvartsfinalmotståndaren Linköping. Mötet i sig hade ingen betydelse då inga positioner i tabellen stod på spel. Men inför att vi möts redan på måndag i kvartsfinal nummer ett i bäst av tre så var vilken känsla man kan ta med sig viktig.
Det gav matchen en slutspelskänsla och det var ett tätt spel med hetta. En mållös första period med oss i ett spelmässigt övertag. Därför blev det en kalldusch i inledningen på andra där gästerna tog ledningen efter 43 sekunder. Här blev det tydligt att vi är ett lag med bra driv. Vi tappar inte fart eller idé utan kommer tillbaka snabbt. Andrea Dalen kvitterar när hon blir frispelad av Sarah Bujold. Lagkaptenen tackar för friläget genom att smälla upp pucken med en backhand i nättaket. Mycket snyggt och viktigt.
Vi trummar på och har lägen att utöka ledningen utan att få utdelning. i slutet av perioden drar gästerna på sig ett matchstraff när JOsefine Holmgren trycks in i sargen. Det gav oss möjlighet att inleda tredje perioden i spel i powerplay.
Det utnyttjar vi via en styrning av Sarah Bujold. Det blev matchens sista mål och vi har bra fart in i slutspelet. Det inleds på måndag mot just Linköping.