Lägeskoll: J18 och J20
Publicerad: 2020-01-17
Junior
Våra juniorlag har inlett sina respektive nya serier. I helgen väntar nya matcher och här ger tränarna Mattias Zackrisson och Michael Holmqvist en uppdatering.

J18 har inlett Allsvenskan Norra strålande. Vi leder serien och kommer från två storsegrar borta mot Luleå och Skellefteå förra helgen.
Det var framför allt tredje perioden i matcherna som stack ut.
– VI har egentligen haft fördelen av att vi haft tuffa matcher hela säsongen. Vår resa har varit tuff från början, men vi har tagit små kliv hela tiden och till slut kunde vi äga matcherna på ett annat sätt än i början, säger Michael Holmqvist och berättar om lagets utveckling under säsongens gång:
– Kroppar och huvuden börjar vänja sig vid träningsmängden. Vi har börjat sätta beteenden och att alltid göra jobbet som grund i varje träning. Sedan handlar det också om beslutstagande, om man har tid eller inte tid. Är man nöjd med förstapasset eller letar man något snyggare alternativ? Det är mycket sånt vi pratar om och ser att det blir bättre.

Vårt J20-lag har inlett SuperElit Topp 10 med två raka förluster.
Men det har varit jämna matcher.
– Två tajta matcher där vi föll med uddamålet mot Örebro och släppte in det sista målet mot Leksand i öppen kasse. Vi har inte haft marginalerna med oss i de matcherna, säger Mattias Zackrisson.
Han fortsätter:
– Men det har varit lite svajigt överlag. Vi måste komma upp i nivå i match efter match, inte bara göra någon bra prestation här och där.
Med tanke på A-lagets skadeläge under hösten har flertalet J20-spelare också testat på SHL-hockey – och gjort det bra.
– Det tyder på att juniorverksamheten fungerar. De som fått ta klivet upp står för det man måste ha som hockeyspelare. Att träna och köra på, inte lämna något åt slumpen.

HELGENS JUNIORMATCHER
Lördag 18 januari
J20: Frölunda–Djurgården, Frölundaborg 12:00
J18: Modo–Djurgården, Bästa Ishall 17:00
Söndag 19 januari
J20: Växjö–Djurgården, Växjö Ishall 13:00
J18: Björklöven–Djurgården, A3 Arena, 12:00

Djurgården Hockey