Matchsnack: Rögle-Djurgården
Publicerad: 2017-10-05
Nyhet
Ny bortamatch väntar och denna gång har Djurgården rest söderut för att möta Rögle. Matchen startar 19.00 och här får ni lite snabbfakta inför den.

– Rögle har haft en tuff inledning på säsongen och har hittills bara tagit två poäng. De båda kom dock i den senaste matchen då man hemmabesegrade Malmö med hela 8-7 efter förlängning.

– Förra säsongen slutade båda matcherna i Lindab Arena med 3-1 seger för Djurgården, medan Rögle vann båda matcherna på Hovet. Bäst utdelning bland våra spelare hade Patrik Lundh som stod för 5 (2+3) poäng.

– Lundh tillhör med 6 (1+5) poäng för närvarande Djurgårdens topptrio i poängligan denna säsong. En trio han utgör tillsammans med sina kedjekamrater René Bourque 6 (4+2) och Andreas Engqvist 6 (3+3). De två sistnämnda ligger just nu på sjätte respektive sjunde plats i SHLs totala poängliga.

– Craig Shira har haft bäst utdelning för Rögle under inledningen av denna säsong. På de fyra första matcherna har det blivit 5 (2+3) poäng.

– Lagen är mycket jämna när det gäller teckningsstatistiken. Rögle har vunnit 52,74 procent av sina nedsläpp mot våra 52,53. Bara Frölunda och Lulea har varit bättre hittills.

– Förra veckan gjorde Rögle klart med målvakten Justin Pogge och klubben meddelade i tisdags att han är spelklar till kvällens match. Pogge har sju NHL-matcher på sitt CV och vi känner igen honom från spel med Färjestad och Karlskoga.

– Adam Reideborn har stått i tre av de inledande fem matcherna och har hittills en räddningsprocent på 94,59, vilket innebär tredjeplats i målvaktsligan.

– Med en snittvikt på 87,44 kg är Rögle SHLs näst tyngsta lag, bara Karlskrona väger mer med 88,75. Djurgården hamnar på femte plats i denna ranking med 86,62 kg i snitt.

Matchen ser ni på plats eller på Cmore. Köp via den här länken så går delar till Djurgården.

Robbie Ericsson/Joel Widerberg