"Jäkligt trevligt, men väldigt turistigt"
Publicerad: 2019-12-09
CHL
Ska du resa till München för att se vår kvartsfinalretur i CHL? Då är den här texten perfekt för dig. Marcus Högström är en van München-resenär och ger här sina bästa tips för att uppleva staden.

Marcus Högström är svag för München. Staden alltså, inte hockeylaget.
Han har besökt staden fyra gånger redan och var där så sent som i höstas.
Vem är då inte mer lämplig att leverera en omfattande och detaljerad München-guide än honom?
Här kommer således "Höggas" bästa München-tips:

MAT OCH DRYCK
GRAPES Weinbar eller Brenner Grill. Det sistnämnda har också en bakficka/kafé, och det är riktigt bra. Många åker ju till Hofbräuhaus, vilket är jäkligt trevligt, men väldigt turistigt. Där har de dock mycket korv, öl och schnitzel, och det kan man ju hylla också.

SEVÄRDHETER OCH KULTUR
– Oavsett kommer man ju alltid till Marienplatz. Det är häftigt att se en gång, men det är sjukt mycket folk där. Annars är ju Allianz Arena stället man ska åka till, för att se Bayern München – det bästa fotbollslaget.

SHOPPING
– Överallt? Shopping är inte min grej när jag är där.

Så.

Nu blir din vistelse i München fulländad. Nu är det bara upp till laget att inte förlora med mer än fyra mål – då är semifinal-avancemanget säkrat.

Har du inte köpt biljett? Det kan du göra på DEN HÄR LÄNKEN! Sidan kan vara lite svår att navigera på, eftersom den inte är översatt, men det går också bra att köpa biljetter på plats. Det kommer att finnas biljetter kvar till försäljning vid arenan, hälsar Red Bull München.

Matchen startar 20:00 och för dig som inte är på plats i Tyskland sänds den på Viasat Hockey och Viaplay.

Djurgården Hockey