Tung förlust i genrepet
Publicerad: 2020-09-15
Herr
Det var en match som präglades av mängder med utvisningar. Då straffades vi väldigt hårt i numerärt underläge i genrepet mot HV71. I den spelformen släppte vi in fyra raka mål och tappade 3–2-ledning till 3–8-förlust.

Det här var sista chansen att förbereda oss för SHL-premiären om tolv dagar.
Men vi fick en tuff start på genrepet borta mot HV71.
Vi hamnade i ett tidigt 0–2-underläge, även om matchöppningen var ganska jämn.
Men trots uppförsbacken resultatmässigt jobbade vi oss in i matchen och kom fram till bättre och bättre chanser.

Till slut kom utdelningen.
William Eklund åkte på en förlupen puck och hann före en utrusande motståndarmålvakt. William kunde sno åt sig pucken och lägga in reduceringen i öppen kasse.
Vi hade några vassa chanser därefter, och kort innan paus fick vi chansen i numerärt överläge.
Då behövde vi bara fyra sekunder för att kvittera.
En tekningsvinst gav Björnfot pucken. Han avancerade mot målet, fick sikta och avsluta med ett handledsskott rakt upp i krysset.
Ett klassmål.

Sedan var andra perioden inte alls särskilt gammal när vi också hade vänt.
Tom Nilsson avlossade ett backskott och framför kassen stod Manuel Ågren och styrde in 3–2-målet.
Vi var i det skedet det spelförande laget och skapade de vassaste chanserna.
Men vi var väldigt sårbara i numerärt underläge.
Och i den spelformen fick vi spela väldigt många gånger i perioden som blev sönderryckt av alla utvisningar.

Hemmalaget var å andra sidan väldigt effektiva i sitt numerära överläge, gjorde tre raka mål i powerplay och vände tillbaka matchen till 5–3 innan andra periodpaus. Men vid två av dessa baklängesmål borde vi dock ha gjort ett bättre jobb framför egen målvakt.
Vi fortsatte att dra på oss utvisningar, och i upptakten av tredje perioden släppte vi in det fjärde raka målet i boxplay.
Det blev till slut en storförlust, 3–8, efter några slarviga ageranden i egen zon där vi skänker bort två av målen.