Djurgården tackar av tre spelare ur damtruppen

12 april 2022 16:00
Officiellt

Djurgården tackar av damlagets trio Wilma Nilsson, Felicia Linder och Sofie Lundin som lämnar efter flera års spel i föreningen. College väntar nu för Lundin, samtidigt som Nilsson och Linder inte erbjuds nya avtal.


– Jag och hela föreningen vill tacka samtliga tre för deras tid här i Djurgården. Wilma, Felicia och Sofie har alla varit en del av den resa som vårt damlag gjort över de senaste åren, kommenterar Djurgårdens sportchef Johan Schillgard.

Wilma Nilsson, 21 år, anslöt till Djurgården sommaren 2020 och har på sina två säsonger noterat 25 spelade matcher. Inför den här säsongen gavs målvakten en större roll, där hon konkurrerade med Ida Boman om platsen mellan stolparna. Kontraktet löper nu ut och i samråd med spelaren samt för hennes utveckling blir någon förlängning inte aktuell.

– Wilma har gjort två fina år med oss, där hon har utvecklats som målvakt och tagit stora kliv. Hon har stöttat Ida som stod merparten av matcherna, men gjorde det med stolthet och ansvar. Wilma är en spelare som verkligen tar träning på största allvar. Det är inte ofta man stöter på målvakter som tränar så målmedvetet och så gediget som Wilma gjort under året, berömmer Schillgard.

Även för Felicia Linder, 24 år, går karriären nu vidare efter att ha representerat Stockholms stolthet över två perioder. Den huvudstadsfostrade backen var med från damlagets start, spelade upp Djurgården till SDHL 2015 och vann även SM-guld två år senare. Efter några säsonger på annat håll återvände Linder 2019 och totalt har försvararen gjort 200 matcher i Djurgårdströjan.

– Vi har tagit det svåra beslutet att inte förlänga med Felicia till kommande säsong. Felicia har gått den långa vägen i DIF via vårt hockeygymnasium och upp till damlaget, där hon varit en stabil back över alla år. Hon har verkligen jobbat med laget och föreningen i första hand och för våra unga spelare har Felicia betytt väldigt mycket med all sin rutin, hyllar Johan Schillgard.

Avslutningsvis lämnar Sofie Lundin, 22 år, för collegespel vid Ohio State University. Den mycket talangfulla forwarden kom till Djurgården våren 2016 och har stått för en stor utveckling sedan dess. Framstegen i DIF-tröjan har tagit Lundin hela vägen till landslaget, där hon fanns med i vinterns OS-trupp. Totalt har det blivit 99 poäng på 204 matcher i Djurgården för Sofie.

– Äntligen både får och tar hon chansen att pröva sina vingar på college, något som vi vetat om länge. Sofie har även hon gått den långa vägen via vårt hockeygymnasium och vidare till vårt damlag. Hennes utveckling under åren har gått från klarhet till klarhet och hon har utvecklats både som spelare och som människa, vilket varit roligt att få ta del av. Hennes styrkor är spelsinnet och hennes smartness i spelet, vilket kommer att passa bra på små rinkar och collegespel, kommenterar Schillgard.

Djurgården tackar spelarna för deras betydande insatser och önskar dem all lycka framöver.