Cameron Schilling: "Måste bygga vidare på gårdagen"

23 januari 2022 12:00
Matchens profil

Cameron Schilling klev av planet, ut på Hovet och rätt in i hetluften. I sin debut i vinsten över Leksand hade backen mest istid av alla. Nu är nyförvärvet redo för Oskarshamn, läs Schillings egna ord om starten i Djurgården och livet i Stockholm.


– Jag tycker överlag att det gick bra. Det tog så klart lite tid att komma in i spelet, eftersom att jag inte spelat på över en månad. Att få med sig segern var givetvis det absoluta viktigaste, så jag är rätt nöjd, summerar Cameron Schilling sin allra första match i Djurgårdströjan.

Nyförvärvet landade på svensk mark för en dryg vecka sedan och gjorde sin första träning med laget i måndags. Redan igår stod alltså "Cam" ute på Hovets is, där han tillsammans med sitt lag kämpade sig till en viktig seger. Med 21:55 klockade försvararen in på mest istid av alla Djurgårdsspelare och var tongivande i segern.

Vinsten över Leksand satt hårt inne och kom efter straffar, där Filip Cederqvist sköt avgörandet till 2-1. Det andra målet gjordes av Jonathan Lekkerimäki genom ett riktigt konstnummer. Matchen var DIF:s första för året och Cameron Schilling är stolt över hur laget tog sin an uppgiften.

– Ja, varje gång man som lag kommer igång efter ett längre uppehåll och dessutom möter ett lag som har spelat är det viktigt med ett par saker. Att hålla det enkelt och minimera deras chanser, förklarar "Cam" och fortsätter;

– Det tycker jag att vi gjorde ett bra jobb med. I slutändan hittade vi också ett sätt att vinna.

Redan fäst vid Stockholm: "Den här staden är overklig!"

Ursprungligen är Cameron Schilling uppvuxen i Carmel, en förort till Indianapolis i centrala USA. Kontraktet med Djurgården är skrivet till 2024 och innebär ett nytt kapitel i den 33-årige backens karriär. Nu har amerikanen hunnit ungefär en vecka in på sitt liv i Stockholm - och han har redan fattat tycke för platsen.

– Alltså, den här staden är overklig! Det är väldigt annorlunda mot USA, men väldigt rent och staden har en otrolig personlighet. Jag kan knappt vänta på att få upptäcka den, för det känns som att det är så mycket jag inte har sett än, berättar "Cam" Schilling.

Ikväll är det redan dags för match igen. Vi ställs mot Oskarshamn hemma på Hovet, hur går dina tankar inför den utmaningen?

– Jag vet inte mycket om Oskarshamn, men jag vet att vi måste starta med att bygga vidare på gårdagen. Den tredje perioden var riktigt bra av oss. Kan vi inleda kvällens på samma sätt kommer vi att klara oss bra.